Rasmussen:Elimden gelenin en iyisini yapacağım

Rasmussen:Elimden gelenin en iyisini yapacağım

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, "yeni NATO Genel Sekreteri olarak elimden gelenin en iyisini yapacağını" söyledi.

Rasmussen düzenlenen basın toplantısında, "Bugün tarihi bir gün. Sadece NATO genel sekreterliği üzerinde karara vardığımız için değil. Bugün en başarılı barış hareketlerinden birini kutluyoruz. Fransız-Alman dostluğunu kutluyoruz, Avrupa'nın birliğini kutluyoruz, NATO müttefikliğinin 60. yılını kutluyoruz" dedi.


Rasmussen, NATO'nun bugünkü toplantısından sonra yeni bir sayfa açıldığını belirterek, "21. yüzyılın yeni zorluklarına karşı hazırız" diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy de Rasmussen ile ilgili, "Rasmussen, insan haklarına daima saygılı bir isim olmuştur" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ise düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin itirazlarının nasıl aşıldığının sorulması üzerine, Rasmussen'in oy birliğiyle seçildiğine dikkati çekti.

De Hoop Scheffer, NATO'daki görüşmelerde 10'dan fazla NATO üyesi ülkenin, Afganistan'a asker, polis, eğitim ve para yardımı taahhüdünde bulunduğunu da söyledi.

De Hoop Scheffer, "Afganistan'daki seçimler sırasında görev yapacak askerleri ve polisi destekleyeceğiz. Bu, belki de zirvenin en önemli sonucudur" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :