Rauf Denktaş, diyaliz makinasına bağlandı

Rauf Denktaş, diyaliz makinasına bağlandı

YDÜ Hastanesi’nde tedavi gören ve durumu kritik olan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bugün öğleden sonra diyaliz makinesine bağlandı.

YDÜ Hastanesi yetkilileri saat 16.30’da Rauf Denktaş’ın sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Başhekim Dr. Sevim Erkmen, Denktaş’ın, saat 08.00 itibarıyla ağırlaşan organ yetmezliği durumunun ciddiyetini sürdürdüğünü kaydetti.

Sabah solunum cihazına bağlanan Denktaş’ın halen uyutulduğunu belirten Erkmen, tüm doktorların verdiği kararla, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın, böbrek yetmezliği dolayısıyla diyaliz makinesine bağlandığını, “durumunun kritik olduğunu ve ciddiyetini koruduğunu” söyledi.

Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu da, Kurucu Cumhurbaşkanı’na diyaliz uygulamasının başladığını, yaklaşık dört saat süreceğini, ondan sonra duruma göre basına daha detaylı bilgi sunulabileceğini ifade etti.

Bu arada CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve CTP-BG yetkilileri, öğleden sonra hastaneyi ziyaret ederek Denktaş’ın durumu hakkında bilgi aldı, ailesiyle görüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.