Rauf Denktaş'ın Durumu Kritik

Rauf Denktaş'ın Durumu Kritik

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın durumunun kritik olduğu bildirildi.

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş'ın Doktoru Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu, Denktaş'ın bilincinin kapalı olduğunu ve yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiğini söyledi.

Türkiye'de gördüğü tedavinin ardından dün akşam saatlerinde KKTC'ye getirilen Denktaş'ın sağlık durumunun ciddi olduğu aktarıldı. Denktaş'ın Doktoru Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı'nın kalp ve akciğer yetmezliği olduğunu kaydetti. Özmenoğlu, "Gereken her türlü tıbbi destek devam ediyor. Hastamızın bilinci kapalı. Şu anki sağlık durumu ciddiyetini koruyor. " dedi.

GATA'dan dün akşam saatlerinde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)'ne getirilen Denktaş'ın buraya indikten sonra bu problemin baş gösterdiğini dile getiren Özmenoğlu, "Bugün çekilen tomografilerde kanamayla ilgili herhangi bir artış görülmediği gözlemlendi. Solunum ve kalp yetmezliği sorunu daha önceden de vardı. Bu ciddiyetin solunum ve akciğer yetmezliğinden kaynakladığını söyleyebiliriz. " ifadelerine yer verdi.

Denktaş'ın sözel uyarılara cevap verdiğini ancak durumunu kritik olduğu anlatan Özmenoğlu, en az 48 saat beklemek gerekir. Bu tür hastalarımızın hayata dönme şansı vardır. O nedenle 72 saat sonra kesin netlik kazanır. " şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.