Real Madrid Yine affetmedi 2-0

Real Madrid Yine affetmedi 2-0

Şampiyonlar Ligi 2. Turu ilk maçında Schalke'ye konuk olan Real Madrid, geçen sezon yine bu turda elediği Alman rakibinin işini bir kez daha ilk maçta bitirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Schalke 04 ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Arena auf Schalke'de oynanan mücadeleyi konuk ekip Real Madrid 2-0'lık skorla kazandı.

Real Madrid'e galibiyeti ve büyük avantajı getiren golleri 26. dakikada Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo ve 79. dakikada Marcelo attı.

İki takım arasındaki rövanş maçı 10 Mart Salı günü Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak.

SCHALKE'DEN 5'Lİ SAVUNMA HATTI

Bir önceki sezon bu stadyumda 6-1 Real Madrid üstünlüğüyle biten mücadele sonrası Schalke 04, maça oldukça defansif bir anlayışla başladı. Schalke Teknik Direktörü Roberto Di Matteo, 3 stoper ve 2 kanat bekiyle birlikte 5'li bir savunma hattı kurdu. Real Madrid ise sahanın enine veya kısa paslar ile birlikte bu kademeli, derin savunma hattını aşmayı denedi.

Real Madrid, ilk denemesini sağ kanattan Gareth Bale'in klasik kanat bindirmesiyle yarattı. Schalke ise maçın ilk bölümünde sadece bir duran top ile gelebildi. Schalke'nin ikinci atağı ise Klaas Jan Huntelaar ile 20 metreden şut ile geldi.

CR7'DEN 58. MAÇTA 58. GOL

Schalke'nin yavaş yavaş cesaret bularak gelmeye başlamasının ardından Real Madrid, Dani Carvajal'in ortasında Cristiano Ronaldo'nun vuruşuyla 1-0 öne geçti. Ronaldo böylece, Real Madrid formasıyla çıktığı 58. Şampiyonlar Ligi maçında 58. golünü attı.

Real Madrid bu golden sonra Karim Benzema ile ikinci gole çok yaklaştı ancak Schalke'nin genç kalecisi Timon Wellenreuther gole izin vermedi. Schalke'de ise birçok sakata, bir de Kevin Prince Boateng gördüğü sarı kartla eklendi. Boateng 35. dakikada gördüğü sarı kartla rövanş maçında cezalı duruma düştü.

İlk devrenin sonuna doğru Real Madrid ikinci gol için baskı kursa da, Schalke en azındn 1-0'ı korumayı başardı.

SCHALKE 2. YARIDA 'DİREKTEN' DÖNDÜ!

Real Madrid, ikinci yarıya da oyunu domine ederek, topa sürekli sahip olarak ve Schalkeli oyuncuları presle yaptıra yaptıra yorarak başladı.

Schalke ikinci golü yememeye çalışarak ve yine savunmasını kalabalık bir şekilde derinde kurarak oynamaya devam etti. real Madrid ise bu kapalı savunmaya karşı bulduğu skor avantajıyla fazla risk almadan ve uzaktan şutlar deneyerek oynamaya devam etti. Ara ara kontraataklarla tehlikeli olan Schalke, Uchida - Platte ikilisiyle gole çok yaklaştı. Uchida, savunma arkasına atılan yüksek topa yetişti ve ilk önce tek hamleyle kontrol edip, daha sonra Platte'nin önüne bıraktı. Platte'nin vuruşu üst direkten döndü, dönüşünde Uchida tamamladı ancak savunmaya çarpan top şanslı bir şekilde Casillas'ın kucağına gitti.

MARCELO TURU GETİRDİ

Bu atağın dönüşünde Real Madrid, sol kanattan bir atak düzenledi. Sonun Marcelo, sol dipten alıp içeri driplingle kat etti ve ceza sahasına girer girmez kalenin sağ çaprazına yaptığı güzel vuruşla 79. dakikada skoru 2-0'a getirerek maçı 'fiili' anlamda bitirdi.

Kalan dakikalarda Schalke'nin gol atıp ikinci maça umut taşımasına izin vermeyen Real Madrid, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.