Real Madrid’de Messi endişesi

Real Madrid’de Messi endişesi

Arsenal’e 4 gol atıp, dünyanın tartışılmaz en iyi futbolcusu olduğunu bir kez daha kanıtlayan Barca’nın starı Messi’nin başarısında G.Saray’ın hocası Frank Rijkaard en büyük role sahip. İşte 'uzaylı'nın öyküsü:

Hollandalı çalıştırıcı 1995’te Newell’s Old Boys’dan Barça’ya gelmesini sağlamıştı

1995 yılında Arjantin’de Newell’s Old Boys’un alt yapısında oynayan Messi’nin geleceğindeki ışığı Rjikaard görür. Ancak Arjantinli yıldızda, “büyüme hormonu yetersizliği” hastalığı vardır. Rijkaard, tedavisinin İspanya’da mümkün olacağını belirterek, Messi’yi ailesiyle birlikte Barcelona’ya yerleştirir. Hızla iyileşen Messi, Barça’nın alt yapısında futbola başlar. Hollandalı hoca, 2004 yılında B Takım’da 30 maçta 37 gol atan Messi’yi, Espanyol karşısında A Takım’da kadroya alır ve Arjantinli daha 17 yaşında golle tanışır. Rijkaard, artık Messi’nin hiçbir zaman unutamayacağı bir isim olacaktır.

Derbi 1-0 olsun bizim olsun

2008-2009’da “Dünyanın En İyi Futbolcusu” ödülüne layık görülen Messi, Real Madrid maçı için şunları söyledi: “Arsenal maçındaki performansımın aynısını, Real’e karşı tekrarlamam zor. Hedefim faydalı oynamak. Ama en önemlisi cumartesi günü 1-0 da olsa galip gelmek.”

Play Station oynar gibi!

Arsenal’in hocası Wenger, önceki akşam takımına 4 gol atan Messi’yi bilgisayar oyunu karakterine benzetti. Fransız teknik adam, “Messi denen şahıs, oyunun gidişatını her an değiştirebiliyor. Sanki Play Station! Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olma yolunda ilerliyor” dedi.

Real Madrid’de Messi endişesi

Real Madrid, cumartesi günü Lionel Messi’yı nasıl durduracağını düşünüyor. Teknik Direktör Pellegrini’nin, Arjantinli yıldızın başına Arbeloa’yı vereceği öğrenildi. Guti, “Barcelona’dan değil, Messi’den çekiniyoruz” dedi. Ramos da, “Messi’yi durdurmak için en iyisini yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Etiketler :