Real Madriz Ezeli rakibini gecemedi

Real Madriz Ezeli rakibini gecemedi

Barcelona ile Real Madrid arasına nisan ayının ortasında başlayan El Clasico fırtınasının sonuncusu Camp Nou’daydı.

Konya-Ankara arası 1 saate indi

Barcelona ile Real Madrid arasına nisan ayının ortasında başlayan El Clasico fırtınasının sonuncusu Camp Nou’daydı. Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçına 2-0’lık avantajla çıkan Barcelona karşısında Real’de Kaka ilk 11’deydi. Ama teknik direktör Mourinho olmak üzere Pepe ve Ramos hala tartışılan ilk maç nedeniyle cezalıydı.

Mücadeleye 95  bin taraftarının desteğiyle başlayan Barcelona, ilk yarıda yine etkili olan taraftı. Özellikle Abeloa’nın hatalarıyla pozisyon bulan Katalan ekibi karşısında Casillas’ı buldu. Tecrübeli eldiven, çok kritik kurtarışlarla takımının maçta kalmasını sağladı.

İkinci yarıya önde baskıyla başlayan Real Madrid, 48. dakikada Ronaldo’nun başlattığı atakta Higuain topu ağlara gönderdi ama De Bleeckere, Ronaldo’nu faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.
54. dakikada ise Barca’nın golü geldi. Iniesta’nın ara pasında ilk maçta da ayağı kayınca takımının gol yemesine neden olan Marcelo, Pedro’yu kaçırdı. Genç golcü de klas bir vuruşla skoru 1-0’a getirdi.

Umutları iyice azalan Real, 63. dakikada beraberliği buldu. Di Maria’nın müthiş çalımı sonrası attığı şut direkten döndü.  Topu tekrar önünde bulan Arjantinli’nin pasında Marcelo beraberlik golüne imza attı. 

Kalan bölümde Barcelona, avantajınıkorumayı başardı ve ilkfinalist olmayı başardı. 7. finalinde Wembley’de 4. Şampiyonluğuna ulaşmaya çalışacak olan Katalan ekibini rakibi ManU-Schalke mücadelesinin ardından belli olacak.  Barcelona, son şampiyonluğunu 2009’da Man. United’ı 2-0 yenerek elde etmişti.  9 şampiyonluğu bulunan Real ise 13. finalinin eşiğinden döndü.

Bu arada 2 ay önce karaciğerindeki tümör nedeniyle ameliyat olan Abidal de 90. dakikada Puyol'un yerine oyuna girerek sezon bitmeden sahalara dönmüş oldu 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.