Recep İvedik'in yapımcısı isyan etti

Recep İvedik'in yapımcısı isyan etti

'Recep İvedik 3'ün yapımcısı Faruk Aksoy'dan filmi eleştiren sinema yazarlarına sert tepki: Filmi izlerken güldüler, yorum yapmaları istenince eleştirdiler!

'Recep İvedik 3', serinin daha önceki yapımlarında olduğu gibi yine sinema yazarlarından ağır eleştiriler aldı. "Çok zayıf", "Hiçbir sahnesine gülmedim", "Yahşi Batı bu filmin yanında başyapıt" gibi açıklamalar hakkında Faruk Aksoy şu iddiayı ortaya attı: "Sinema yazarlarına yaptığımız gösterimde bizim şirketten de arkadaşlar vardı. Onlardan aldığım bilgiye göre eleştirmenler de filme bayağı gülmüş. Hele dört-beş sahnede bayağı bir kahkaha tufanı yaşanmış. Ama sonra dışarı çıktıklarında bambaşka bir havaya bürünüp filme çok ağır eleştirilerde bulunmuşlar."

Recep'e gizli gizli gülmek moda

Aksoy sözlerine şu ilginç benzetmeyle devam etti: "İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken ben de solcu kültürün içinden geçtim. Hiç unutmam solcu arkadaşlar Türk Sanat Müziği'ne 'Saray müziği' deyip eleştirirlerdi. Akşam buluşup meyhaneye gittiğimizde de o şarkıları hep bir ağızdan söylerlerdi. Recep İvedik'te de aynı durum söz konusu. Recep'i gizli gizli gülüp eleştirmek moda."

Entelektüel gözükmek için!

Eleştirmenler beğensin diye film yapmadığını belirten Aksoy şunları söyledi: "Recep İvedik, popüler bir komedi serisi. Yurtdışında bu tip filmler sinema dergilerinde bile yer bulmuyor ama bizde Recep'e vurdun mu çok okunuyorsun. Toplumda yazarların bu yanlış yönlendirmesi yüzünden entel gözükmek için 'Recep'i izlemiyorum' demek de moda oldu. Ben, bize gişe rekorları armağan eden seyircimize güveniyorum. Biz zaten onlar için film yapıyoruz."

Etiketler :