Reçete dolandırıcısı Eczacı

Reçete dolandırıcısı Eczacı

Şişli'de, hastaların reçetelerine ilaç ekleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) dolandırdıkları iddiasıyla eczane sahibi ile çalışanı gözaltına alındı. Eczane çalışanı Sevgi S.'nin, ifadesinde, "İlaçları fakir fukaraya dağıtacaktım." dediği öğrenildi.

Şişli'de bir eczanede reçete dolandırıcılığı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen dedektifler, eczane sahibi Nurgün N. ile yanında çalışan Sevgi S.'yi gözaltına aldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafın yapılan soruşturmada eczaneye SGK'dan faydalanarak ilaç almak için gelen kişilerin ellerindeki reçetelere ilaç ismi eklemesi yapıldığı öğrenildi. Reçete yolsuzluğunun bir vatandaşın ihbarı üzerine çıktığı belirtildi. Eczane çalışanı Sevgi S.'nin, ifadesinde, "Ben fakir bir ailenin kızıyım. Bu yüzden fazladan aldığım ilaçları fakir fukaraya ihtiyacı olup da alamayana dağıtacaktım." dediği öğrenildi.

Soruşturma sırasında gözaltına alınan eczane sahibi Nurgün N'nin ise dolandırıcılıktan haberinin olmadığını öne sürerek, "Bu yüzden bana SGK tarafından 90 bin lira ceza kesildi. Yanımda çalışanın bu işleri yaptığından haberim yoktu." dediği bildirildi.

Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :