Refah 4 yıl sonra süresiz açılıyor

Refah 4 yıl sonra süresiz açılıyor

4 yıldır kapalı olan Mısır - Gazze sınırındaki Refah Kapısı dün açıldı.

Hüsnü Mübarek yönetiminin sona ermesi, Mısır’ın Filistin politikasında köklü değişime neden oldu. Bu değişimde en somut adım bugün atıldı. Mısır, Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı tekrar geçişlere açtı. Sınır kapısının açılmasıyla kadın, çocuk ve 40 yaşın üzerindeki tüm erkekler Mısır’a kolayca geçebilecek. Ancak 18 ila 40 yaş arasındaki Filistinli erkeklerin geçiş için izin alması gerekecek.         

Sınır kapısının açılmasının Gazze ekonomisini de canlandırması bekleniyor. Sınır kapısının açılmasıyla Gazze’ye uygulanan yaptırımlar ciddi olarak hafifleyecek. İsrail ise Mısır’ın aldığı bu karara tepki gösterdi. İsrail yönetimi, Filistinli militanların sınırı silah kaçakçılığı için kullanacağını savunuyor. Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Hamas’ın 2007’de Gazze Şeridi’nin denetimini tamamen ele geçirmesinden sonra Refah sınır kapısın-dan geçişlere kısıtlama getirmişti.

MISIR’DA DEVRİK LİDERE TARİHİ CEZA

İnterneti kesen Mübarek’e 90 milyon dolar para cezası 

Mısır’ın eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek ve iki bakanı, Ocak ayındaki ayaklanma sırasında cep telefonlarını ve interneti kestikleri için 540 milyon Mısır Paundu (90,64 milyon dolar) para cezasına çarptırıldı. Mübarek, 11 Şubat’ta devrilmesinden sonra hakkında açılan soruşturma ve davalardan böylece ilk cezasını almış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.