Referandum Ne Zaman?

Referandum Ne Zaman?

Şahin, referandum süreci konusunda gerekli yasal düzenlemenin yapıldığını belirterek, 'Bu tartışmayı gereksiz görüyorum' dedi.

Mehmet Ali Şahin, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'ndeki Anneler Günü sergisine gelişinde gazetecilerin soruların yanıtladı.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Anayasa Değişikliği oturumlarında yaşanan tartışmaların anımsatılarak, bir kırgınlığı olup olmadığı sorulan Şahin, ''Kimseye bir kırgınlığım yok'' dedi. Tansiyonu
yüksek devam eden TBMM çalışmaları  sırasında zaman zaman kontrol dışı sözler sarf edilebildiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:

''Olmasa çok daha iyi olur. Ancak ben ilgili tüm
arkadaşlarımıza bu uzun çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Tabii insanız, uzun mesai içerisinde başta ben olmak üzere bu yorgunluğun etkisiyle bazen ağzımızdan normalde çıkmaması gereken cümleler dökülebiliyor; benim de olmuş olabilir. Artık bunları hoş görmek durumundayız. Aynı milli formayı giyen futbolcular rakip takımlar olarak karşılaştıklarında zaman zaman birbirlerine sert girdikleri oluyor, ama maç bittikten sonra sarmaş dolay soyunma odasına gidebiliyorlar. Bu centilmenliği siyasetçiler olarak gösterebilmeliyiz ve gösterdik. Yarım saat
önce birbirleriyle kavga eden milletvekilleri daha sonra kucaklaştılar.''

Şahin, referandum süresi ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine de ''süreyi 60 güne indiren yasal düzenlemenin yapıldığını ve yürürlüğe girdiğini'' belirterek, ''Bu tartışmayı gereksiz görüyorum'' dedi.

AA

Etiketler :