Referandum tarihi Ak Parti'ye şok oldu

Referandum tarihi Ak Parti'ye şok oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Anayasa Paketi'ni onayladı. Peki referandum ne zaman olacak? İşte tarih;

Yüksek Seçim Kurulu referandum tarihini hükümetin beklentisinin aksine CHP gibi yorumladı. Referandum tarihi 18 Temmuz değil 12 Eylül olarak açıklandı.

Hükümet yetkilileri bugün yaptıkları açıklamada referandumun Temmuz'un ikinci haftası olmasını düşünüyorlardı. Çünkü referandum süresi düzenlenen bir kanunla 120 günden 60 güne indirilmişti.

Ancak YSK referandum süresini seçim kanununda bir değişiklik olarak yorumlayıp 120 günden hesapladı. Referandum tarihi de 12 Eylül olarak açıkladı.

MANİDAR TARİH

Referandumun 12 Eylül'de yapılacak olması ise manidar bulundu. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümünde yapılacak referandumda o darbeyi yapanlara da yargı yolunun açılması öngörülüyor...

CHP'NİN DEDİĞİ GİBİ OLDU

Referandum süresinin kısaltılmasıyla ilgili kararın ardındanh CHP bunun bir yıl uygulanamayacağını savunmuştu. YSK'da bu yönde karar vermiş oldu. Kararın ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay şunları söyledi:
"Karar alındığında bunun 60 gün içinde uygulanamayacağını söyledik. Hatta karar bu yönde çıktğında da kalkıp, "siyasi, ideooljik, demeyin" diye ikaz ettik. YSK hukuka uygun bir karar vermiştir. Birileri de kendine göre hukuk düzeni uygulamayacağını görmüş oldu. İstedikleri gibi hukuku uygulayacaklarını düşünenlere şamar oldu."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :