Referans Kaynağı 28 Şubat!

Referans Kaynağı 28 Şubat!

CHP Milletvekili Derviş Günday’ın TŞOF Başkanı olduğu dönemde 28 Şubat’a verdiği desteği hatırlatarak Devlet Bahçeli’ye mektup yazarak yardım istediği ortaya çıktı.

Ergenekon soruşturmasından yargılanan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın bilgisayarında “devletbahçeliyesanbakanışikayet.doc” isimli dosyada çok ilginç bir mektup bulundu. Mektup, 2001 yılında Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı olan Derviş Günday tarafından dönemin Başbakan Yardımcısı MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yazılmış. Günday mektubunda 28 Şubat sürecine verdiği desteği hatırlatarak Bahçeli’den federasyonla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı arasındaki seçim sorunun çözülmesini, denetlemelerin bitmesini istiyor.

Derviş Günday, dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu’yu şikayet ederek şu ifadeleri kullanıyor;

“Sayın Bakanım,

Diğer bazı sivil toplum örgütü başkanları ile birlikte 28 Şubat sürecinin yanında, onurla ve hiç tereddütsüz yer aldım. Aynı davranışı bugün de olsa yine yaparım. Ancak bu haklı ve doğru tavır nedeniyle o günden bu yana, şahsıma atılmayan çamur, iftira ve hakaret kalmadı. İnanın taş olsa un ufak olurdu bu durumda ... Ayakta durmamı, örgütümün ve meslekdaşlarımın içten desteklerine borçluyum…

Sayın Başbakan Yardımcım,

… Bugün karşı karşıya bulunduğumuz siyasi amaçlı ve haksız Bakanlık tasarrufuna müdahale etmenizi ve konuyla ilgili yargı kararı tebellür edinceye kadar herhangi bir işlem yapılmaması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığını uyarmanızı hassaten bekliyorum ve bekliyoruz. Bunu hakettiğimize de yürekten inanıyorum. Çünkü ülkenin kritik durumunu gözeterek, istikrarı düşünerek, isyan halindeki esnafın önünde durduk. Her durumda hükümetimizin yanında yer aldık. Muhalefet etmenin sesimizi yükseltmenin bizlere puan kazandıracağını çok iyi bildiğimiz halde bunu yapmadık. Uyarılarımıza karşın revize edilmeyen ekonomik programlara, bu kritik ve zor günlerin mağduru olmamıza rağmen, Türkiye’nin selameti için, ülkemizin refaha ulaşması için destek verdik. Bizim, bunca fedakar, sağduyulu ve yurtsever tavrımızın hükümet üyelerince veya Bakanlığımızca takdir edilmesini de beklemedik.”

Günday'ın mektubu  ""Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odasının olağanüstü genel kurula çağrı” kararının bir kez daha gözden geçirilmesi ile yargının bu konudaki kararına kadar herhangi bir işleme tevessül olunmaması için ilgililere talimatlarınızı takdirlerinize saygılarımla arz ediyorum." şeklinde noktalanıyor. elmahaber

Etiketler :