Referansınız AKP ise yandınız!

Referansınız AKP ise yandınız!

AKP Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz'ın ele geçirdiği bir notta "Tüm AKP referanslılar işten uzaklaştırılacak" yazısı ortalığı karıştırdı.

AKP Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, ilçe binasında yapılan toplantıda ele geçirdikleri bir notu kamuoyuyla paylaşarak; Buca Belediyesi'nin güvenlik hizmetlerini üstlenen özel bir firmanın amiri O.E. tarafından hazırlanan ve 84 güvenlik çalışanının isminin yeraldığı notta, "Tüm AKP referanslılar işten uzaklaştırılacak" yazısını gazetecilerle paylaştı.

AKP Buca İlçe Başkanı Solmaz, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, ele geçirilen notta yer alan isimlerin, eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy döneminde işe alınan ve AKP'li oldukları bilinen tüm işçilerin işten çıkartıldığını söyledi.

Geçen bir yıllık süreçte, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın, ilçe için yararlı hizmetler yerine meclisteki kavgalarla gündemi işgal ettiğini ifade eden Solmaz, şöyle devam etti:"Maalesef koca bir yıl boşa geçmiştir. Aslında bir yıl içinde dikkat çeken Buca'da yaşanan kavgalardır. Açıkça söylüyoruz. Eğer AKP'li meclis üyesi arkadaşlarım da olmasa Buca meclisi her ay kavgalarla açılıp kavgalarla kapanacaktı. Her kritik noktada, her krizde AKP'li üyelerimiz Başkanın mazeretini ortadan kaldıracak kararlar almışlardır. Daha ilk günlerden başkan yardımcısının maaşı sorun oldu. Meclis krize sokuldu. Neredeyse Başkan mahkemeye gidiyordu. Krizi çözen biz olduk. Bana engel oldular, hizmet edemedim demesin diye kendi arkadaşlarının karşı çıkmalarına rağmen destek verilmiş; ama ne yazık ki Sayın Tatı bir yılı heba etmiştir."

Kendi partilileriyle kavga eden, meclisten kovan Başkan Tatı'nın gazetelere 'Belediye Başkanı seçildiğime pişman oldum' beyanatları vererek havlu attığını savunan Solmaz, binlerce insana iş taahhüdünde bulunan başkanın işe aldığı 100 işçiyi de maaşlarını ödeyemeyince çıkardığına dikkat çekti.

Solmaz, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya bir yıllık sürece ilişkin şu soruları yanıtlamasını istedi: "Yağmurda yollar su gölü olmaktan kurtarıldı mı? Trafik sıkışıklığı ne zaman bitecek? Öğrencilerimize yurt yapacaktınız, ne oldu? Pazaryerlerine neler yaptınız? Belediyede vatandaşın bir işi kaç ayda bitiyor? Ruhsatını, imarını neden bekletiyorsunuz? Makam odanızı değiştirmek öncelikli işlerinizden miydi? Meclisin çoğunluk desteğini alamadan gittiğiniz İngiltere geziniz neden bir skandala dönüştü? Türkiye'de hiçbir belediyeye bir iş yapamamış İngiliz firmasına mı Buca'yı emanet edeceksiniz? Çöpe hayır diyorsunuz, taş ocağına da hayır diyorsunuz. Bu görüşünüz devam edecek mi? Yeşildere'den Buca'ya bağlanacak 'Uçan Yol' 2010'da başlayacak mı?"

Etiketler :