Rekor denemesinin böylesi görülmedi

Rekor denemesinin böylesi görülmedi

100 bin yumurta kullanılarak pişirilen dev omlet, Guinness Rekorlar Kitabına adını yazdırdı. 4,4 ton ağırlığındaki omleti pişirmek için 100 kişilik ekip 10 metre çapındaki dev tavada kürek salladı

100 bin yumurta kullanılarak pişirilen dev omlet, Guinness Rekorlar Kitabına adını yazdırdı. 4,4 ton ağırlığındaki omleti pişirmek için 100 kişilik ekip 10 metre çapındaki dev tavada kürek salladı. 2 buçuk saat süresince pişirilen omlet, Guinness yetkililerinin incelemelerinin ardından 'Dünyanın en büyük omleti' olarak rekorlar kitabına girdi.
Başkent Ankara bugün ilginç bir rekor denemesine sahne oldu. 8 Ekim Dünya Yumurta Günü etkinlikleri kapsamında Dünyanın en büyük omletini pişirmek için 100 kişilik ekip harekete geçti. CEPA Alışveriş Merkezi önünde dev bir tava kuruldu. 100 bin yumurta, dev tavada 2 buçuk saat süresince aşçılar tarafından pişirildi. Organizasyon sırasında Guinness yetkilileri de hazır bulundu. Uzun uğraşlar sonucunda pişirilen dev omlet, Guinness yetkililerinin incelemelerinin ardından adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.

Rekor denemesinin başarıyla sonuçlanmasının ardından etkinliğe katılan ziyaretçiler sonucu coşkuyla kutladı. Dev omleti pişirmek için 2 buçuk saat çaba sarf eden aşçılar uzun süre tezahürat yaparak rekoru doyasıya kutladı. Yağmur altında gerçekleştirilen rekor denemesi sonrası dev omlete ekmek banan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Etkinlik, organizasyonda emeği bulunanların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

REKORU 700 KG GELİŞTİRDİLER

Dünyanın en büyük omlet rekoru daha önce 3,7 tonla ABD'nin Virginia eyaletinde bulunuyordu. Başkent'te pişirilen dev omletin ise incelemeler sonucunda 4,4 ton ağırlığında olduğu tespit edildi. Böylece rekor 700 kilogramlık farkla kırılmış oldu.

 

ZİYARETÇİLER İLGİYLE İZLEDİ

Etkinliğe katılan Ankaralılar, ilk defa devasa bir omlet gördüklerini ve rekorun kırılmasına çok sevindiklerini belirtti. Yağmura rağmen bir çok vatandaş pişirilen dev omlete ekmek banarak tadına bakma fırsatı buldu.

Etiketler :