REKTÖR MOLLAMAHMUTOĞLU, BAYBURT ESNAFINI ZİYARET ETTİ

REKTÖR MOLLAMAHMUTOĞLU, BAYBURT ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, üniversite-halk kaynaşmasına önayak olmak amacıyla öğrenciler ve daire başkanlarıyla birlikte Bayburt esnafını ziyaret etti.

“Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi” kapsamında çarşı esnafını bir ziyaret eden Rektör Mollamahmutoğlu, esnafın sorunlarını ve üniversiteden beklentilerini dinledi. Akşam saatlerindeki ziyaretinde ilk olarak bir pastaneye uğrayan ve burada Bayburt’ta görev yapan bir grup öğretmenin masasına oturan Rektör Mollamahmutoğlu, öğretmenlerle sohbet etti.

Daha sonra bir giyim mağazası ve alışveriş merkezini ziyaret eden Mollamahmutoğlu esnaftan, üniversite ve öğrencilerin şehir ekonomisine katkısı hakkında bilgi aldı.

Beraberindeki öğrencilerle Şoförler Odası’nı da ziyaret eden Rektör Mollamahmutoğlu, şoför esnafının öğrencilerden ve üniversiteden neler beklediğini sordu. Öğrencilerin yüksek tavanlı minibüs ve kampüs girişine durak isteğini dile getiren Mollamahmutoğlu şoförlerden öğrencilerle sürekli diyalog halinde olmalarını ve karşılıklı iletişim yolları geliştirmelerini istedi.

Ziyaret edilen esnafların genel olarak üniversiteden ve öğrencilerden memnun olduklarını ancak öğrencilerin kültürel ve sosyal aktivitelere öncülük edemediğini ifade etmeleri üzerine Rektör Mollamahmutoğlu, öğrenci kulüplerinin bundan sonra daha aktif olacağını, yıl içerisinde belirli sayıda aktivite gerçekleştirmeyen kulüplerin kapatılacağını söyledi.

Rektör Mollamahmutoğlu son olarak bir kahvehaneye girerek vatandaşlarla da sohbet etti. Üniversitenin her fırsatta vatandaşlarla birlikte olmak için yoğun gayret gösterdiğini belirten Mollamahmutoğlu, Bayburt’un üniversite ile bir dönüşüm gerçekleştireceğini vurguladı.  Değişim ve dönüşüm kelimesine insanların olumsuz anlamlar yüklediğini ifade eden Mollamahmutoğlu, üniversite öncülüğünde gerçekleştirilecek değişim ve dönüşümün sağlıklı temellere oturarak, karşılıklı diyalogla, yerel kültürden kopmadan evrensel gelişmeleri özümsemek olarak algılanması gerektiğini kaydetti.

Rektör Mollamahmutoğlu, yeni yılla birlikte mahalle odaları ziyaretlerinin de tekrar başlayacağını ve vatandaşlarla üniversiteyi her fırsatta bir araya getireceklerini kaydetti.

rekt-5.jpg

rekt-3.jpg

rekt-2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.