Rektör Yılmaz'ın Mektubu Macaristan'da

Rektör Yılmaz'ın Mektubu Macaristan'da

Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın kardeş üniversite ve iş birliği protokolü mektubu Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz tarafından Macaristan'ın Başkenti, Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi...

Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın kardeş üniversite ve iş birliği protokolü mektubu Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz tarafından Macaristan'ın Başkenti, Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (Budapesti Műszaki és Gazdaság Tudományi Egyetem - BME) Rektör Prof. Dr. Józsa János'u üniversite rektörlük makamında ziyaret edilerek teslim edildi.

1782 Yılında József Nádor Teknik Üniversite (Műszaki és Gazdaság Tudományi Egyetemet) olarak kurulan, Avrupa’da ve dünyada önemli bir yere sahip, 1949 yılında ismi değiştirilen Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME) ile İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğine destek Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'dan geldi. 

Rektör Prof. Dr. Józsa János Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME) ile ilgili detaylı bilgi sundu. 

img-1139-001.jpg

Türkiye’nin hızlı ve istikrarlı gelişmesini yakından takip ediyorum

Türkiye hayranı olan Rektör Prof. Dr. Józsa János görüşmede, '' Bu ziyaretten ziyadesi ile memnun oldum. Altı yıldır Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi rektörüyüm ve Türkiye’nin hızlı ve istikrarlı gelişmesini yakından takip ediyorum. Bir ay sonra görevi yeni rektörümüze devredecek olsam da üniversitelerimiz arasında çalışmaların bir an önce başlaması için resmî girişimleri hemen başlatacağım. Konuyu yeni atanacak olan makina fakültesi dekanımız ve yeni rektörümüz Prof. Dr. Czigány Tibor ile konuşacağım. Gerekli onayları alır almaz sizleri bilgilendireceğim. Su projesi ile de meşgulüm (Török - Magyar Vizesek Projekt) Türk - Macar Sucular Projesi olarak adlandırdığımız çalışmayı bir Türk partner ile birlikte yürütüyoruz. Meslektaşım Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ı Budapeşte'de üniversitemizde misafir etmekten onur duyacağız.

Macaristan’daki mühendislik diplomalarının büyük çoğunluğu üniversitemizden alınıyor, Fizikçi Gábor Dénes, Kimyacı Oláh György, Fizikçi Wigner Jenő üç Nobel ödüllü bilim adamı yanında on sekiz Olimpiyat ana spor dalında altın madalyalarımız bulunuyor'' dedi.

Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da şunları söyledi;

“Sayın rektör bu imkânı bize verdiğiniz için size teşekkür ederim. 

Size Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın selamlarını ve ayrıca kardeş üniversite, iş birliği ön protokolü mektubu getirdim. 1911 Yılında kurulan Yıldız Teknik Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu László Keller karşılıklı ziyarette bulunarak YTÜ ve BME ile iş birliği önerisinde bulunulmuştur. İki kıymetli üniversite güçlü iş birliği yaparak karşılıklı mevcut potansiyellerini çok yararlı projeler ortaya koyacağını inanıyorum. Ben de YTÜ mezunu makina mühendis olarak karşılıklı iş birliği çalışmalarına her türlü katkı sağlamaktan gurur duyacağım'' dedi.

Fahri Konsolos Şahbaz, iş birliği çalışmalarının start alması için Prof. Dr. Józsa János'u ve çalışma arkadaşlarını İstanbul’a davet etti. 

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette kahvenin yanında Türk baklavası ikramından sonra karşılıklı hediyeleşme ve günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının akabinde Fahri Konsolos Şahbaz üniversiteden ayrıldı.

img-1164.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum