Rektörün odası MİT Müsteşarı'ndan beter çıktı!

Rektörün odası MİT Müsteşarı'ndan beter çıktı!

Çukurova Üniversitesi'nde yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ev ve makamında yapılan aramalarda 5 sinyal karıştırıcı jammer cihazı, dinleme cihazları ve gizli kameralar tespit edildi.

CMK 250. maddeyle yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce, Ç.Ü'de yapılan ihalelerle ilgili olarak ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak'' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz gün 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun evinde yapılan aramada bir adet sinyal karıştırıcı jammer cihazı, makamında ise 4 jammer cihazı, ''böcek'' olarak tabir edilen dinleme cihazı ve gizli kameraları tespit etmeye yarayan cihaz ile ses kayıt cihazı ele geçirilmişti.

Soruşturmanın yaklaşık 8 ay önce başlatıldığı, teknik ve fiziki takip sonucu gerçekleştirilen operasyonla ilgili 500 sayfalık fezleke hazırlanarak adliyeye gönderildiği belirtilmiş, soruşturmanın 2005 yılından başlayarak aralarında Teknokent'in de bulunduğu toplam 10 ihaleyi kapsadığı bildirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.