Ressam Kağan Güner "Zaman Çemberi" sergisi başkentli sanatseverleri ağırlıyor

Ressam Kağan Güner "Zaman Çemberi" sergisi başkentli sanatseverleri ağırlıyor

UNICEF sanatçısı Kağan Güner'in 1986-2010 arasında farklı alanlarda ürettiği 85 eserden oluşan sergi 25 Şubat'a kadar görülebilecek

ANKARA (AA) - UNICEF sanatçısı Kağan Güner'in 1986-2010 yılları arasında, farklı alanlarda ürettiği 85 eserden oluşan, "Zaman Çemberi" isimli sergisi sanatseverlerle buluştu.

Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'ndeki sergi hakkında bilgi veren sanatçının eşi Yaprak Güner, serginin sanatçının son bir yıl içerisindeki üçüncü, Ankara'daki ise ilk sergisi olduğunu belirtti.

Kağan Güner'in, Türkiye'de tanınması için böyle bir sergi açtıklarını dile getiren Güner, "Çok uzun yıllar yurt dışında yaşadı. UNICEF ve UNESCO sanatçısı, ödülleri var, bir sürü uluslararası sergide yer aldı ancak 48 yaşında vefat ettiği ve hayatının 20 yılını Londra'da geçirdiği için Türkiye'de çok fazla bilinmiyor. Biz bu sanatçıyı Türkiye'ye kazandıralım, resimlerini çocuklar da görsün, gençlere, sanatçılara ilham olsun diye böyle bir sergi açtık." dedi.

Serginin isminin, içeriğini yansıttığını söyleyen Güner, "Sergi, sanatçının 1986-2010 yılları arasındaki çalışmalarından oluşuyor. Geçen sene İstanbul'da dünya masallarından oluşan bir sergi açmıştık. Bu sefer dünya masallarını genişletelim istedik. Retrospektif sergi olarak 'Zaman Çemberi' adı altında 85 eserini bir araya getirdik." diye konuştu.

Sergide ailelerin çocuklarıyla gezebilmelerini sağlayan bir platform oluşturduklarını söyleyen Güner, "Her yaştan, her kesime hitap eden eserleri bir potada topladık. Eskiz notlarını, proje notlarını da sergiledik. Umarım Ankaralılar keyifli vakit geçirir." dedi.

"Zaman Çemberi" sergisi 25 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.