Restore edilip turizme kazandırılacak

Restore edilip turizme kazandırılacak

Uzungöl, dört mevsim yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akınına uğruyor.

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl, dört mevsim yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akınına uğruyor. Her yıl gittikçe artan ziyaretçileri nedeniyle özellikle yaz mevsiminde konaklama sıkıntısı baş gösteren Uzungöl'de, bölgedeki tarihi evlerin restore edilip butik otel ya da pansiyon olarak turizme sunulması planlanıyor. Bu sayede hem beldedeki yatak kapasitesine az da olsa katkı verilmesi, hem de turistlere otantik bir mekanda konaklama imkanı sağlama hedefleniyor.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi, Doğu Karadeniz'e gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanların başında geliyor. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği doğa harikası Uzungöl, Trabzon'a 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikte bulunuyor. Uzungöl, çevresindeki bitki örtüsü ve Haldizen deresinin önünün tıkanmasıyla oluşan gölü ile Alplerin güzelliğini aratmıyor. Yılın her mevsimi ziyaretçilerini ayrı bir güzellikle karşılayan doğa harikası belde doğayla iç içe rahat birtatilve dinlenmek merkezi olarak dikkat çekiyor. Yazın botanik amaçlı turlar, trekking, yamak paraşütü, kışın da yüksek yaylalarında helikopterli ve kar motorlu kayak yapma imkanı bulunuyor.

Yöreye uygun tarzda yapılmış ahşap evlerin doğanın güzelliğini tamamladığı Uzungöl'e gelen turistler, otel, pansiyon, bungalov tipi evlerde konaklama imkanını buluyor. Uzungöl'deki oteller, son yıllarda özellikle yaz aylarında artan talebi karşılamada sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı yüz binlerce turistin ziyaret ettiği beldedeki konaklama imkanını geliştirmek için yetkililer bir dizi arayışlara yönelmiş durumda. Yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye otel yapmasını teşvik etmenin yanında bölgedeki tarihi evlerin restore edilip butik otel ya da pansiyon olarak turizme sunulması planlanıyor. Bu sayede hem beldedeki yatak kapasitesine az da olsa katkı verilmesi, hem de turistlere otantik bir mekanda konaklama imkanı sağlama hedefleniyor.

"TARİHİ EVLERİ BUTİK OTEL YA DA PANSİYON ŞEKLİNDE FAALİYETE GEÇİRMEYİ ARZU EDİYORUZ"

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Uzungöl ve Trabzon'un turistik anlamda standardının yükseltilmesi ve Türkiye ile dünyada parmakla gösterilir hale gelmesini arzu ettiklerini söyledi. Trabzon'un tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra doğal tabiat güzelliklerini de tanıtmak amacıyla çeşitli yatırımlar gerçekleştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Vali Kızılcık, bu çerçevede her şeyden önce beş yıldızlı otel sayısını artırma çabası içerisinde olduklarını ifade etti. Aynı zamanda tarihi mekânları restore ederek butik otel imkânlarını da artırmak istediklerine değinen Kızılcık, "Özellikle Uzungöl tabii anlamda en güzel yerlerimizden birisi. O yol üzerindeki köylerdeki tarihi evleri de restore edip butik otel ya da pansiyonculuk şeklinde faaliyete sokmayı arzu ediyoruz." diye konuştu.

Uzungöl'ün çok özel bir turizm merkezi olduğunu belirten Kızılcık, "Bize düşen, orayı korumak ve doğal güzelliğine uygun olarak misafirleri orada ağırlayabilmek." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :