Retçi cephe bir arada

Retçi cephe bir arada

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği panelde 'Hayır’ cephesi birlikte ilk pozunu verdi.

CHP, MHPv e DP, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği panelde vatandaşlara,

“Ülkenin kaosa sürüklenmesini istemiyorsan ‘hayır’ de” çağrısı yapıldı.

 

Anayasa değişikliği için referandumda ‘hayır’ oyu verilmesi için ayrı ayrı mitingler düzenleyen muhalefet, bu sefer Eskişehir’deki bir seminerde bir araya geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,CHP MYK Üyesi Süheyl Batum, DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez ve Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği panelde referandumda ‘hayır’ oyu istedi. Konuşmacılar, “Ülkenin kaosa sürüklenmemesi için sağ sol demeden hayır oyu” kullanılmasını istedi.

 

AKSU’DAN SONRA ARINÇ

 

Ünlü sanatçı Sezen Aksu’ya tepki toplayan ‘Sazan Aksu’ yakıştırmasını yapan Batum, paneldeki konuşmasında bu defa da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a hakaret etti. Arınç’ın ulusal bir gazeteye “12 Eylül’de neden ‘evet’ denmesi gerektiği” konusunda yazdığı yazısını eleştiren Batum, “Neler söylemiş? Eskiden olsa, tabi çok değerli bir politikacı olduğu için (Başkası olsa neler yumurtlamış derdik). Ama çok ayıp olur. Arınç’a göre. Bütün vatandaşlarımızın hayatını doğrudan ilgilendiren haklarmış. Öyle buyurdu, Zerdüşt. Pardon, Bülent Arınç” dedi.

 

BAŞÖRTÜLÜLERE HAKARET

 

Doç. Dr. Ümit Kabasakal’ın, “AK Parti kendi burjuvazisini oluşturdu derken orada bir sembol var. Nedir? 4x4 cipe binen, başı kapalı, ama yüzünde 17 kilo boya olanlar. Bunlar Armani markalı başörtüsü giyenler” diyerek başörtülülere hakaret ettiği panelde, MHP’li Oktay Vural da, “12 Eylül’ün üzerinden 30 geçtikten sonra hesap sormaya kalkıyorsan, buna kimse de inanmaz” dedi. Paneli; CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, DSP’li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da takip etti.

 

‘Evet’ takıntısı

 

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Antalya Emniyeti’nin kentin çeşitli yerlerindeki panolara asılan “Madde bağımlılığına hayır, yaşama evet” yazılı afişlerinin toplatılması istemiyle valiliğe başvurdu. Ülken, gerekçe olarak afişin referandumda ‘evet’ propagandası anlamına geldiğini söyledi. 

 

STAR GAZETE

Etiketler :