Rezidans cinayeti davasında karar çıktı

Rezidans cinayeti davasında karar çıktı

Şişli'deki bir rezidansta yaklaşık 2 yıl önce iş adamı Fatih Edremit'in öldürülmesine ilişkin görülen davanın sanıklarından Hasan Heybetli, 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Onur Özbizerdik ile Bülent Zara ise beraat etti.

Davanın görüldüğü İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, bugünkü duruşmada dosyayı karara bağlayarak, tutuklu sanık Hasan Heybetli'yi ''kasten adam öldürmek'' suçundan 25 yıl, ''ruhsatsız silah taşımak'' suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, davanın tutuklu sanığı Onur Özbizerdik ile tutuksuz sanığı Bülent Zara'nın ise beraatına hükmederek, Özbizerdik'in tahliyesine karar verdi.

Şişli'deki bir rezidansta yaklaşık iki yıl önce iş adamı Fatih Edremit'in öldürülmesine ilişkin görülen davada beraatına karar verilen sanıklardan Onur Özbizerdik, ''Tek suçum, maktul Fatih Edremit ile Hasan Heybetli'yi tanıştırmaktır. Kokain, uyuşturucuyla böyle bir şey oldu. Lanet olsun'' dedi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan Heybetli ve Onur Özbizerdik ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmaya gelen maktul Fatih Edremit'in eşi Lamia Edremit ile oğlu Ali Can Edremit, her üç sanıktan da şikayetçi olduklarını belirerek, cezalandırılmalarını istediler.

Duruşmada son savunmasını yapan Onur Özbizerdik, maktul ile aralarında bir husumet olmadığını, kendisinin olaya karışmadığını söyledi.

Hasan Heybetli'nin avukatlarının, olayın müvekkilleri tarafından gerçekleştirilmediğine ilişkin beyanları üzerine, ''Benim büyüklerimi, dedemi de tanırlar. Niye böyle yapıyorlar'' diyen Özbizerdik, ''Tek suçum, maktul Fatih Edremit ile Hasan Heybetli'yi tanıştırmaktır. Kokain, uyuşturucuyla böyle bir şey oldu. Lanet olsun'' şeklinde konuştu.

Özbizerdik, ''Olay anında ben tir tir titriyordum. Çarpılmışa döndüm. Maktulün ailesinden özür diliyorum. Ben de geçmişte aynı acıları yaşadım. Ben doğruyu söylüyorum. Onları tanıştırdığım için de ömür boyu vicdan azabı çekeceğim. İki senedir mağdur oldum. Dedem öldü diye bana niye zulüm ediyorlar. Cinayeti benim üzerime yıkmak istiyorlar'' dedi.

Hasan Heybetli ise olaydan 15 gün önce maktul ile kendisini tanıştıranın Özbizerdik olduğunu belirterek, maktul ile aralarında husumet olmadığını söyledi.

Olay günü kendisini arayan Edremit ve Özbizerdik'in ısrarları üzerine yanlarına gittiğini ifade eden Heybetli, ''15 grama yakın kokain içtiklerini söylediler. Ben de yanlarına gidince içtim. 40 yıldır kokain içiyorum. Onlar gibi burundan içmem. Şişeye koyarak içerim'' dedi.

Olayla ilgisi olmadığını öne süren Heybetli, ''Bu olayı bana bu şekilde yıkmak için bunları yönlendirenleri çok iyi biliyorum. Hiç kimsenin maşası olmadım. Kimsenin de fedaisi değilim. 61 yaşına gelmişim. Gayri meşru işlerden elimi ayağımı çektim'' şeklinde konuştu.

Duruşmada, Onur Özbizerdik'in, Hasan Heybetli ve avukatları konuşurken elini kaldırarak sürekli söz istemesi ve sözle müdahale etmesine tepki gösteren Heybetli, ''Ben saygıyla dinledim. Saygının ne olduğunu bilsin'' dedi.

Özbizerdik'in, ''Doğru beyanda bulunmuyorlar. Müdahale etmek zorunda kalıyorum'' sözleri üzerine mahkeme başkanı, önce uyardığı Özbizerdik'i, bu şekildeki davranışlarına devam etmesi üzerine duruşma salonundan çıkardı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Hasan Heybetli'yi, ''kasten adam öldürmek'' suçundan müebbet hapisle cezalandırdı. Sanığın mahkemedeki tutum ve davranışını dikkate alarak cezasını 25 yıla indiren mahkeme heyeti, sanığın infazını tamamlamasının ardından da denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Heybetli'yi ayrıca ''ruhsatsız silah taşımak'' suçundan da 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezasıyla cezalandırdı.

Davanın tutuklu sanığı Onur Özbizerdik ile tutuksuz sanığı Bülent Zara'nın beraatine hükmeden mahkeme heyeti, Özbizerdik'in de tahliyesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, Bülent Zara hakkındaki adli kontrol kararı ile yurt dışına çıkış yasağının da kaldırılmasına hükmetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.