Rıza Kayaalp Dünya şampiyonu

Rıza Kayaalp Dünya şampiyonu

Rıza Kayaalp Dünya ve Olimpiyat şampiyonu rakibini devirdi!

İstanbul'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda 120 kiloda Rıza Kayaalp tarihi bir başarı elde ederek dünya şampiyonu oldu. Final maçında daha önce yenildiği Kübalı Lopez'i adeta perişan eden Kayaalp, karşılaşmayı 2-0 kazanarak 23 yaşında ilk dünya şampiyonluğuna ulaştı.

İstanbul'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde 120 kiloda Rıza Kayaalp, adeta tarih yazdı. Şampiyonada birbirinden zorlu rakipleri ardı ardına deviren ve yarı final maçında Kazak rakibini yenerek adını finale yazdıran Rıza Kayaalp, daha önce yenildiği Kübalı Lopez'i mindere serdi.

İLK DEVREDE İŞİ BİTİRDİ!

Lopez önünde ilk devrede muhteşem bir performans ortaya koyan Rıza, yaptığı kündeyle bir anda 2-0 öne geçti. Bu avantajını periyot sonuna kadar koruyan genç güreşçimiz, devreyi bu skorla bitirdi.

İkinci devrede de yine Rıza fırtınası vardı. Rakibini sürekli olarak dışarı iten ve bunda başarılı olan Kayaalp, boyunduruktan teknik yapmak istediğinde rakibinin ayaklarını tutmasıyla Lopez hakemler tarafından 1 puanla cezalandırıldı. Ve bu avantajını maç sonuna kadar devam ettiren Rıza, karşılaşmanın bitimine 30 saniye kala rakibini yere yatırarak zamanı ekonomik olarak kullandı ve devreyi 1-0 önde kapayarak karşılmaşmayı 2-0 kazandı ve altın madalyayı boynuna taktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.