Rize'de 6 bin kişi elele verdi

Rize'de 6 bin kişi elele verdi

Rize'de yapılan dev horon halkasında 6 bin Rizeli elele tutuşup horon oynadı. İşte birlik beraberlik horonu:

Rize'de yapılan dev horon halkasında 6 bin Rizeli elele tutuşup horon oynadı. Vatandaşlarla beraber horon halkasına katılan Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, gerçekleştirilen horon halkasının birlik ve beraberlik halkası olduğunu söyledi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Rize Turizm Derneği (RİTUDER) tarafından organize edilen horon halkası, Rize'nin en büyük iki caddesi olan Cumhuriyet ve Atatürk caddeleri üzerinde Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun işaretiyle başladı.

RİTUDER Başkanı Salih Öz ise organizasyonun sıradan bir horon organizasyonu olmadığını belirterek, ''Bütün dünya bizim Rizelilerin sıcakkanlılığını ve misafirperverliklerini görsün istedik. Bizim rekorlarla işimiz yok. Büyük şehirlerde yere düşseniz kimse sizi kaldırmaz ama bir de şu Rize halkına ve onların birlik beraberliğine bakın. Böyle bir organizasyonu Rize'den başka hiç kimse yapamaz. Yapsınlar da görelim.'' iddiasında bulundu.

2 kilometrelik bir alanda gerçekleşen dev horon halkasında vatandaşların oldukça neşeli oldukları gözlendi. Horon halkası 6 bine yakın kişinin katılımıyla 1 saatlik sürede gerçekleşti.

Etiketler :