Rize'de Baklavalı Saldırı

Rize'de Baklavalı Saldırı

Rizespor idmanına, baklava ikram edeceğiz diye giren bir grup taraftar, futbolcuları darp etmek istedi. Olaylar amatör kamerayla görüntüye alındı.

GÖKTÜRK FIRAT
Bank Asya 1. Lig'de dün akşam oynanan Karabükspor maçında alınan 3-0'lık yenilgi sonrası düşme tehlikesi yaşamaya başlayan Çaykur Rizespor'da taraftarlar "futbolculara baklava ikram edeceğiz" diye girdiği Mehmet Cengiz Tesisleri'nde futbolcu Özgürcan'ı tartaklamaya çalıştılar.

Karabükspor karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyetle düşme potasına giren Çaykur Rizespor'da sinirler gerildi. Bir grup taraftar saat 18.00'da Mehmet Cengiz Tesisleri'nde başlayan idmana gelerek futbolculara baklava vermek istediklerini söylediler. Taraftarlar baklava ikramı sırasında futbolculardan Özgürcan'ı darp etmeye kalkıştı. Futbolcular ile taraftarlar arasında arbede yaşanırken, taraftarlar daha sonra tesislerden ayrıldı.



Olay sonrası tesislere gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, güvenlik kamerası kayıtlarından saldırgan taraftarları tespit etmeye çalışıyor.

Öte yandan taraftarların Özgürcan'ın bilerek iyi oynamadığı ile ilgili ellerinde ses kaydı bulunduğunu söyledikleri ve buna istinaden bu futbolcuya saldırdıkları iddia edildi.



İdmanda yaşanan tatsız olayın ardından bir açıklama yapan kulübün sportif koordinatörü Oğuz Aydın, olayın büyütülecek bir olay olmadığını belirterek taraftarları sağ duyulu olmaya çağırdı.

Bir grup taraftarın idmanda futbolculara baklava ikram etmesinde yaşanan arbede ile bir açıklama yapan Aydın, "Taraftarlarımız futbolcularımıza baklava ikram etmek istedi. Bu sırada Özgürcan'a ikramda bulundular. Özgürcan'da baklava sevmediği için ikramı geri çevirince taraftarlar arasında bir sürtüşme yaşandı. Büyütülecek bir olay değil. Futbolda böyle şeyler olur. Taraftarlarımızı sağduyulu olmaya çalışıyoruz. Bu olay futbolcularımızın moralini bozdu" dedi.

Etiketler :