Rize'de güreşçinin mezarı açıldı

Rize'de güreşçinin mezarı açıldı

küçük güreşçinin mezarı cinayet şüphesi ile açıldı

Rize'de 2008 yılında yatılı kaldığı Güreş Eğitim Merkezi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk'ün mezarı, cinayet şüphesi üzerine açıldı.

Rize'nin İyidere ilçesindeki Dursun Ali Erbaş Güreş Okulu'nda yatılı kalan Rıfat Tatlıtürk (14), 2 Nisan 2008 tarihinde rahatsızlandıktan 13 saat sonra okul idarecileri tarafından Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne götürülmüştü. Burada yapılan müdahalenin ardından okula geri gönderilen güreşçi, sağlık durumunun gece ağırlaşması üzerine KTÜ Farabi Hastanesi'ne kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Ailenin talebi üzerine Rize Valiliği tarafından hastane
personelinin olayda ihmali olup olmadığının tespiti için inceleme başlatılmıştı.

İncelemenin ardından ailenin şikayeti üzerine dava açılmış, ancak otopsi talepleri geri çevrilmişti. Rize Sulh Ceza Mahkemesi'nde Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde görevli bazı doktorlar hakkında açılan ihmal davası sürerken, Rize Sağlık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda Rıfat Tatlıtürk'ün kendiliğinden geçirdiği beyin kanaması sonucu öldüğü ancak kafatasında üç kırık olduğu belirtildi. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı ile otopsi yapılması için mezarın açılması kararlaştırıldı. Bugün Pazar Cumhuriyet Savcılığı'nın kontrolünde mezar açılarak, Tatlıtürk'ün otopsisinin yapılabilmesi için kafatası İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından Tatlıtürk'ün kesin ölüm nedeni ortaya çıkacak.

Anne Sevilay Tatlıtürk, oğlunun ölümünün üstünün örtülmeye çalışıldığını ileri sürerek, "Zamanında bizim otopsi talebimizi reddettiler. Bizden organlarını istediler, verdik. Organları bağışlandı. Ama otopsi yapmadılar. Zamanında otopsi yapılsaydı bugün oğlumun mezarı açılmazdı. 14 yaşında oğlumu toprağa gömdüm. Çok çile çektik" dedi.
Amca Tevfik Tatlıtürk ise yaptığı açıklamada, "Biz adalet istiyoruz. Yargıya güvenmek istiyoruz. Çok üzülerek görüyoruz ki yargı bazı şeyleri görmemezlikten geliyor. Bu başıboş bir çocuk değildi. Devletin bir kurumunda kalıyordu. Devletin bir kurumunda öldü. Aradan 2.5 yıl geçti. Halen bize ölüm nedeni açıklanamıyor" diye konuştu.
Acılı baba Halim Tatlıtürk de güçlükle yaptığı açıklamada, "Oğlumun ölüm nedeni gizlenmeye çalışılıyor. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Ben hiçbir şey istemiyorum. Tek isteğim oğlumun nasıl öldüğünün bana söylenmesi. Ben öyle ya da böyle bunu öğreneceğim. Bir babanın oğlunun nasıl öldüğünü öğrenmek istemesi suç mu? Bu konuyla ilgili söylenen her şey yalan. Benim çocuğum komploya kurban gitti. Bile bile bağırtarak öldürmüşler. Başbakan'dan yardım istedik. Olayın çözüleceği sözünü verdi. 50 gün geçti halen çözülmedi. Adalet istiyoruz" dedi.

Rize'nin İyidere ilçesinde bulunan Dursun Ali Erbaş Güreş Okulu'nda 2.5 yıl önce meydana gelen olayda Rıfat Tatlıtürk, rahatsızlanınca kaldırıldığı Rize 82. Devlet Hastanesi'nde soğuk algınlığı tanısıyla okula geri gönderilmişti. 7 saat sonra tekrar hastaneye kaldırılan Tatlıtürk'ün beyin kanaması geçirdiği anlaşılmış ama yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmamıştı. Tatlıtürk'ün kafatasındaki kırıkların sert bir cisimle vurularak meydana geldiği iddia edildi. Aile İyidere Savcılığı'na okul hakkında
suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık, okul hakkında incelemeye gerek görülmediği kararını verdi. Bu kez aile Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Trabzon Bölge İdare Mahkemesi de okul hakkında incelemeye gerek görülmediği kararı verdi.

Etiketler :