Rizeli Senem çeşmede yaşayacak

Rizeli Senem çeşmede yaşayacak

Rize'de 9 ay önce boğularak yaşamını yitiren genç kızın adına çeşme yaptırıldı...

Rize’nin Fındıklı ilçesi sahilinde 25 Ocak 2010 tarihinde arkadaşları ile birlikte iskelede hatıra fotoğrafı çektirirken denize düşerek kaybolan ve geçen 8,5 aylık sürede cesedine de ulaşılamayan Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Senem Kasap (20) anısına okuduğu okulun bahçesinde ailesi tarafından çeşme yaptırıldı.

Fındıklı MYO bahçesinde düzenlenen törene Rize Üniversitesi Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadettin Gültekin, Fındıklı Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Selim Turna, babası Ömer Kasap, annesi Leyla Kasap, abisi Feyyaz Kasap, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Törene başlamadan önce Senem Kasap’ın kardeşi Feyyaz kasap fenalaştı. Diğer akrabaları tarafından sakinleştirilen Feyyaz Kasap’tan sonra baba Ömer Kasap’ta tören esnasında Rize Üniversitesi Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu’na sarılarak ağladı. Törende bir konuşma yapan Rektör Nazmi Turan Okumuşoğlu, “Yaptırılan bu çeşme sayesinde Senem kızımızın ismi yaşatılacak’’ dedi.

Senem’in mezarı belli olmadığından bu şekilde anılabileceğini belirten Okumuşoğlu, “Senem bulunsaydı mezarı bir yerde olacaktı. Bulunamadı bütün dünya ve Karadeniz Senem’in mezarıdır. Takdiri ilahi kaybettik. Okulun idarecileri ve öğretim görevlileri olarak bizler çok üzüldük. En büyük acıyı değerli ailesi yaşadı. Hala daha da yaşıyorlar. Biz Senem’i çok sempatik hayat dolu, bir günü beş gün yaşayan biri olarak tanıdık. Demek ki bu dünyadaki alacaklarını kısa ömrüne doldurdu. Allah benzer kazalardan korusun. Bu olay diğer genç arkadaşlarına da ders olmalı” diye konuştu.
Törenin ardından Merkez Camii’ne geçilerek Senem Kasap için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Etiketler :