Rize'ye gideceğine pişman oldu

Rize'ye gideceğine pişman oldu

İsrail Büyükelçisi Rize Belediye Başkanı'nı ziyaret etti ama ettiğine edeceğine pişman oldu. Başkan Büyükelçiyi şok eden sözler söyledi.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı ziyareti sırasında Bakırcı'nın açıklamaları karşısında adeta şok yaşadı.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Rize'ye gelen İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'in ilk durağı Belediye Başkanlığı oldu. Levy'i başkanlık katında Belediye Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya karşıladı. Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise İsrailli misafirini makamında karşılamayı tercih etti.

İSRAİLLİ TURİSTLERE ŞÜPHEYLE BAKILIYOR

İkili arasındaki görüşme sırasında Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'ye gelen İsrailli turistlerden duyulan rahatsızlığı, "İsrailli turistler ilimize geldiğinde şehre uğramadan direk doğa ile baş başa kalıyor. Bu tavırları hemşehrilerimizin onlara şüpheyle bakmalarına neden oluyor" dedi.

Levy de bunun üzerine, "Kabul etmeliyiz ki zor zamanlardan geçiyoruz. Ama İsrail ile Türkiye ilişkileri sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Bu zor zamanları atlattıktan sonra ilişkilerimiz daha da kuvvetli hale gelecektir" diye konuştu.

İSRAİLLİ GEZGİNLERİN BAŞINA İSTENMEYEN HADİSELER GELEBİLİR

Levy'in açıklamasından sonra üslubunu sertleştiren Bakırcı, İsrail'i yayılmacılık ve işgalcilikle suçlayarak şunları söyledi: "İsrail'in yayılmacı ve işgalci politikası var olduğu sürece Türk halkının İsrail'e bakış açısı değişmez. Bu ilin yerel yöneticisi olarak İsrail'in bu tutumlarından dolayı ilimize gelen gezginlerinin başına istemediğimiz bir hadise gelmesinden de endişe duyuyoruz. Olmaması noktasında da azami gayret gösteriyoruz."

BİZ DE KENDİMİZİ SAVUNURUZ AMA ÇOCUKLARI KATLETMEYİZ

Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bebek katlederek barışın sağlanamayacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Devlet adına konuşmuyorum. Şahsım adına konuşuyorum. Rizeliler'in bakışını aktarıyorum. İsrail devleti barışı savaşarak sağlayamaz. Mısır ile Ürdün ile yapılan anlaşmalar savaş halinde yapılan anlaşmalar. Bölgede barışın sağlanması için İsrail'in savaşı bırakması gerekmektedir. Türk milletinin Osmanlı'dan bu yana Yahudi cemaatine karşı olan tutumu biliniyor. Rize halkına herhangi bir tehdit olduğu zaman kendisini savunur ama bunu çocukları katlederek yapmaz."

HAYATTA KALMAK İÇİN TEK ŞANSINIZ VAR

Levy ise var olmak için bu tip politikalar üretmek zorunda kaldıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Hayatta kalmak için bir tek şansınız oluyor. Yoksa yol edilebilme riskiniz var. Varlığımızı koruyacak şekilde politikalar üretmeye çalışıyoruz. Gazze'deki operasyon Türk hükümeti ve halkı tarafından eleştirildi. Ama şunu söyleyebilirim ki sizde böyle bir tehditle karşılaşsaydınız siz de aynı şekilde davranırdınız. Kendi halkınız ve kendi milletiniz için."

Bakırcı, Levy'nin bu açıklamalarını ise cevapsız bıraktı. Levy ve beraberindeki heyetin Bakırcı'nın açıklamalarından bir hayli rahatsız oldukları gözlendi.


Etiketler :