Roj TV kapatıldı

Roj TV kapatıldı

Belçika'da 300 polisin PKK hedeflerine operasyon düzenlemesinin ardından yayını durdurulan ve üst düzey yöneticileri gözaltına alınan Roj TV çalışanları, bina önünde oturma eylemine başladı

Giriş ve çıkışların yasaklandığı ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bina içerisinde incelemelerin devam ettiği ve bilgisayarlara el konulduğu belirtildi. Bina önünde oturan yaklaşık 40-50 kişilik grubun öğleden sonra bir basın açıklaması yapmasının beklendiği belirtildi. Roj TV adına bir açıklama yapan Roj TV çalışanı Tayfur Vahdettin, "Sabah saat 05.00'ten itibaren televizyona yönelik operasyon düzenlendi. Biz bu operasyonun hangi amaçla yapıldığını bilmiyoruz. Bize resmi bir tebligatta
bulunulmadı. Operasyon antiterör masası tarafından yapılıyor ama operasyonun kendisi teröristçe ve antidemokratik bir operasyon. Şu anda televizyonun yayını ve çalışmaları durduruldu. Giriş ve çıkışlar yasaklandı. Biz de bu antidemokratik uygulamayı protesto etmek için oturma eylemi düzenledik. Daha sonra daha detaylı bir açıklamada bulunacağız" şeklinde konuştu.

Operasyonlarda Roj TV ve Mezopotamya Radyo Stüdyoları da basılarak arandı. Baskınlarda vergi memurları hazır bulunurken, yayını durdurulan Roj TV'nin üst düzey yöneticileri de gözaltına alındı.

PKK MERKEZLERİNE BASKIN

Belçika'da yaklaşık 300 polisin katılımıyla terör örgütü PKK'ya ait olduğu sanılan önemli merkezlere baskın düzenlenmişti.

PKK Kongra-Gel Başkanı Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal gözaltına alınmıştı. Belçika radyosunun haberine göre, terör örgütünün yayın organı ROJ TV'nin Denderleeuw kasabasındaki merkezinin de hedef alındığı operasyonda Brüksel, Anvers, Crarleroi, Namur ve Verviers kentlerinde örgüte ait 25 nokta basıldı.

Operasyon çerçevesinde Roj TV'nin de yayınının kesildiği ve bazı çalışanlarının gözaltına alındığı söyleniyor.

Bazı kişilerin gözaltına alındığı operasyonu yöneten savcının, bu akşam düzenleyeceği basın toplantısında detaylı bilgi vermesi bekleniyor.

Etiketler :