Rojin: Kim kürt olmak ister ki

Rojin: Kim kürt olmak ister ki

TRT Şeş'te program yapan şarkıcı Rojin, Kanal 1'de yayınlanan 'Hey canlı'ya çok özel açıklamalar yaptı.

Habertürk'ün haberine göre,kürt kimliği yüzünden defalarca sorunlar yaşadığını ve zor günler geçirdiğini söyleyen Rojin, iddialı sözleriyle dikkatleri üzerine çekti.



TRT Şeş'in parlayan yıldızı, Kürt sorunundan sanata, a'dan z'ye gerçekleştirdiği röportajda; "Kim kürt olmak ister ki" açıklamasıyla da gündeme bomba gibi düştü.


Rojin, sabah programı ile birlikte yoğun günler geçirdiğini söylerken, "Kürtçe TV ile bir devrim yaptık" dedi. TRT Şeş ile birlikte tabuların yıkıldığını da dilegetiren şarkıcı, "Çocukluğumdan bu yana şarkıları hem Türkçe hem Kürtçe okudum. Türkiye'de ha kürtçe şarkı okumuşşsunuz, ha monotof kokteyli atmışsınız, fark yok" dedi.


Rojin ismi yüzünden kaçak gezdiğini, dayak yediğini, tutuklandığını ve çok zor günler yaşadığını itiraf eden şarkıcı, "Çok mantıklı bir sebep olsa dersin ki, sende bunu yapmışsın ama ortada birşey yok. Sonuçta Kürtçe aşk şarkısı söyleme suçundan beraat ettim ve uzun süre yurtdışına çıkma yasağı aldım" dedi.


Rojin, "Öleceğim aklıma gelirdi de Kürtçe yayın yapan bir kanalda program yapacağım aklımın ucundan geçmezdi" diyerek mutluluğunu dile getirdi. Bir rüyada olduğunu söyleyen genç kadın "Hala bir sabah kalktığımda kapım çalınıp kendimi kelepçeli ne yaptınız siz diye götüreceklerini düşünüyorum" diye konuştu.


TRT logosu önünde yayın yaptığına inanamadığını söyleyen Rojin, "Herkes kendi kültürünü ve dilini yaşamalı" dedi.


Türkiye'nin değişen yüzü TRT Şeş'le birlikte dikkatleri üzerine çeken Rojin, hiçbir siyasi partiyi desteklemedinin de altını çizdi. Sözlerine "Milliyetçi değilim, her zaman Türk ve Kürt halkının kardeşliğine inandım" diyerek şarkılarını inadına Türk ve Kürtçe okuduğunun da söyledi. Çarpıcı açıklamalarına devam eden şarkıcı "Ailemi ben kendim seçmedim. Anamı babamı ve doğduğum yeri kendim seçmedim, ben orada doğmuşum. Benim hiç birşeyden haberim yok. Seçme şansım olsa isterim ki dünyanın en iyi ülkesinde yaşayıp, en iyi okullarına gidip, rahat koşullarda yaşayan biri olayım." diye konuştu.


Rojin "Rahat varken gidip niye çile çekeyim, kim Kürt olmak ister böylesi sıkıntı yaşamak ister" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :