Roma'dan onay çıktı!

Roma'dan onay çıktı!

Galatasaray'ın uzun süredir renklerine bağlamak için çaba gösterdiği AS Roma'nın Brezilyalı yıldızı Julio Baptista transferinde sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Daha önce Roma'dan ayrılmayı düşünmediğini açıklayarak Galatasaray'ın transfer teklifini reddeden Julio Baptista'nın Galatasaray'la sözleşme imzalamasının an meselesi olduğu iddia ediliyor.

Transfermarketweb adlı ünlü transfer portalı Brezilyalı yıldız için Galatasaray'ın yaptığı 5 milyon euroluk transfer teklifinin İtalyan ekibi AS Roma tarafından kabul edildiğini iddia etti. Site, iki kulübün anlaşmasının ardından, 28 yaşındaki Baptista'nın Galatasaray'la sözleşme imzalamaya çok yakın olduğunu duyurdu.

Futbola Brezilya Ligi'nin köklü takımlarından Sao Paulo'da başlayan Brezilyalı yıldız daha sonra İspanyol ekibi Sevilla'ya transfer oldu. Sevilla formasıyla 2003-2005 yılları arasında gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken yıldız futbolcu 26 Temmuz 2005'te yaklaşık 25 milyon euroluk bonservis bedeliyle dünyaca ünlü Real Madrid Kulübü'ne transfer oldu. Real Madrid'de inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Baptista, 2006/2007 sezonunda İngiliz ekibi Arsenal'e kiralık olarak gönderildi.

HTspor

Premier Lig'de iyi bir sezon geçiren Baptista, Arsenal formasıyla 35 maçta 10 gol atınca yeniden Real Madrid'e döndü. Şu anki Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster yönetimindeki Real Madrid'de daha sık forma şansı bulmaya başlayan Baptista, formuyla yine şu an Beşiktaş forması giyen Guti'yi bile keserek dikkatleri üzerine çekti. Ancak sezonun sonlarına doğru yeniden performansında düşüş yaşayan Baptista, 2007 yılında İtalyan ekibi Roma'ya satıldı.

Brezilya Milli Takımı'nın formasını da 47 maçta giyen ve 5 gol atan Baptista, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada Galatasaray ve Olimpiyakos'tan gelen transfer tekliflerini düşünmediğini, Roma'da kalmak istediğini söylemişti. Ancak Roma'nın Adriano'nun Roma'ya transferiyle forma şansı azalan Baptista'nın kararını değiştirdiği ve Galatasaray'ın teklifine sıcak baktığı belirtiliyor

Etiketler :