Romanya, Almanya, Bosna Hersek ve Sırbistan'da açılan taziye defterlerini yetkililer imzaladı

Romanya, Almanya, Bosna Hersek ve Sırbistan'da açılan taziye defterlerini yetkililer imzaladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illerde de büyük yıkıma yol açan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki "asrın felaketi" depremlerin...

BÜKREŞ/BERLİN (AA) - Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illerde de büyük yıkıma yol açan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki "asrın felaketi" depremlerin ardından Türkiye'ye taziye dilekleri ve yardım gelmeye devam ediyor.

Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, Türkiye'de meydana gelen depremin ardından Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliğini ziyaret ederek taziye defterini imzaladı.

Bakan Aurescu, ziyaret sonrasında sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, insanların hayatlarını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yineleyerek, Rumen makamlarının bu son derece zor anlarda Türk makamları ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade ederek yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Bakan Aurescu, mümkün olduğu kadar çok insanın kurtarılabilmesini de umduğunu ekledi.

Dışişleri Bakanı Aurescu’nun ardından Romanya Başbakanı Nicolae Ciuca ve Kültür Bakanı Lucian Romascanuda da Büyükelçiliği ziyaret ederek taziye defterini imzaladı.

- Almanya İçişleri Bakanı Faeser taziye defterini imzaladı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Faeser, depremlerde hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Burada Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar ile görüşen Faeser, ardından taziye defterini imzaladı ve Türk bayrağı önünde saygı duruşunda bulundu.

Faeser, taziye defterine yazdığı notta bu doğal afette hayatını kaybedenlerin yanında olduğunu belirterek, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diledi.

Almanya’nın elinde olan tüm imkan ve olanaklarıyla bu zoru durumun üstesinden gelmek için destek verdiğini ifade eden Faeser, “Bu korkunç felaketten etkilenen Türkiye'deki tüm insanların yanındayız." ifadesini kullandı.

- Bosna Hersek ve Sırbistan'dan taziye mesajı

Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Zvizdic ise Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde açılan taziye defterini imzaladı.

Zvizdic, taziye defterine, "Dua ve düşüncelerimiz hala enkaz altında olanlarla, umuyorum en kısa sürede sağ olarak çıkartılacaklar. Allah'tan hayatını kaybedenlerin mekanını cennet eylemesini dilerken, kalanlara da sabır diliyorum. Bu zor zamanlarda yaraların bir an önce sarılması için birlikteyiz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile görüşen Zvizdic, Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Sırbistan Meclis Başkanı Vladimir Orlic de Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinde açılan taziye defterine imza attı.

Orlic, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy'a taziyelerini sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.