“Ruhları Kardeş Şehirler"

“Ruhları Kardeş Şehirler"

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Kudüs çalışmaları grubu “ruhları kardeş şehirler” projesi kapsamında Mardin ve Kudüs şehirlerinin benzerliklerini öne çıkaran bir video hazırlayarak iki şehrin ortak bir geçmişe ve mimari yapıya sahip...

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Kudüs çalışmaları grubu “ruhları kardeş şehirler” projesi kapsamında Mardin ve Kudüs şehirlerinin benzerliklerini öne çıkaran bir video hazırlayarak iki şehrin ortak bir geçmişe ve mimari yapıya sahip olduğunu anlattılar.

Videoyu hazırlayan Kudüs Çalışmaları Öğrenci Grubuna teşekkür eden ve Kudüs ile ilgili birçok bilimsel çalışmada imzası olan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar iki şehrin benzerlikleri ile ilgili yaptığı açıklamada: “Mardin’in bir şehir olarak şekillenmesinde büyük katkısı olan Artuklular, Mardin’i bir şehir olarak inşa ederken büyük ölçüde Mardin’den önce idare ettikleri Kudüs’ten etkilendiler. Mardin’i inşa eden Artuklu iradesi, Kudüs deneyimi ve tecrübesi üzerine inşa etmiştir. Bu sebeple Mardin, sadece Türkiye’de değil bütün dünyada Kudüs mimarisi ve ruhunu en çok yansıtan ve yaşatan şehir olarak kabul edilebilir.” dedi.

İki şehir arasındaki kardeşlik bağı üzerine yapılan çalışmalar kapsamında daha önce Mardin Artuklu Üniversitesi ile Filistin’deki Kudüs (Al Quds) Üniversitesi ile akademik işbirliği projeleri yürütmek üzere “Kardeş Üniversite” protokolü imzaladıklarını anımsatan Rektör Özcoşar, bir sonraki adım olarak da Mardin ve Kudüs şehirlerinin “Kardeş Şehir” olmalarını umut ettiğini belirterek bu doğrultuda sürdürülecek çalışmalara üniversite olarak her türlü katkı ve desteği vereceklerini söyledi.

https://www.youtube.com/watch?v=FiTuo7ocwgQ

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.