Rum Kilisesi Rum yönetimini kızdırdı

Rum Kilisesi Rum yönetimini kızdırdı

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos'un Noel nedeniyle yayımladığı ve ''Türk tarafına sürekli tavizler verildiği'' iddiasında bulunduğu mesajı, Kıbrıs Rum yönetimini kızdırdı.

 

Kıbrıs Rum yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, Başpiskopos'un Noel dolayısıyla yayımladığı mesajın, Noel ruhuna uygun mesajlarla sınırlı kalmadığını ifade ederek, ''Sevgi mesajları beklerdik. Aramızda anlaşmazlık ve çatışma tohumları saçan içerikte siyasi söylemlere yer verildi'' dedi.

Söz konusumesajdan dolayı üzüntülerini dile getiren Stefanu, ''Bazılarının, Noel mesajlarında bile bölücü mesajlar verdiğini üzüntüyle görüyoruz. Kilise tarafından yayımlanan mesajda sevgi, uzlaşı mesajı verilmesini beklerdik'' ifadesini kullandı.

Stefanu, Noel'in sevgi günü olduğunu, ne politikayla uğraşmaya, ne de içeride itiraz ve çatışmaları ortaya koymaya uygun bir gün olmadığını kaydetti.

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, Noel mesajında, "Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'tan sıradan bir Rum'a kadar herkesi baskılara direnmesi" çağrısında bulunmuştu.

Mesajında, Rum tarafının sürekli taviz verdiğini ileri süren 2. Hrisostomos, 'Türkiye tarafına yüklenmek yerine Rum halkında suçluluk duygusu yaratıldığı, Ada'nın Türkleştirilmesine yol açan yanlış politikalar izlendiği" gibi iddiaları da kaydetmişti.

AA 

Etiketler :