Rus Çarların hayvan katliamı

Rus Çarların hayvan katliamı

Rus çarlar ve Sovyet liderleri av ve tüfek tutkunu çıktı. Ama bu av bildiğimiz avlara pek benzemiyor.

Çar 2. Nikolay ve Sovyet liderleri Jozef Stalin, Nikita Kruşçev ve Leonid Brejnev'in en büyük hobileri avlanmakmış. Rusya Federal Koruma Servisi (FSO), Kremlin arşivlerinde eski çar ve Sovyet liderlerine ait bazı belge ve fotoğrafları gün ışığına çıkardı. Fotoğraflar arasında Romanovlar Hanedanı'nın son imparatoru Çar 2. Nikolay, Sovyet liderleri Stalin, Kruşçev ve Brejnev'in rutin devlet işleri dışında fırsat bulduklarında ava çıktıklarını görüntüleyen siyah beyaz kareler bulundu.

2. NİKOLAY AVDA SINIR TANIMIYORDU

Belgelerde, 2. Nikolay'ın av hastası olduğu ortaya çıktı. Belgelere göre, son çar 2. Nikolay tüfekle 6 ayı, 48 porsuk, 20 kurt, 140 tilki, 899 sokak köpeği, bin 322 kedi, üç bin 341 karga ve 273 baykuş öldürmüş. Çarlık döneminin yıkılmasından sonra başa gelen Sovyet liderleri de eski haleflerinden av konusunda hiç de geri kalmadı. Stalin ava giderken yanında kapan almayı da unutmazmış.Kapanla av yakalamak Stalin'in özel hobisi arasında yer alıyormuş. Kruşçev ise yaban domuz ve tavşan avlamayı çok severdi. Örneğin 1964 yılında Kruşçev, konuğu olan dönemin Kuba devrimci lideri Fidel Castro'ya kendi maharetini göstermek için iki büyük yaban domuzu, iki keçi ve dört tavşanı tüfekle avlamış.

"BREJNEV'İN 90 TÜFEĞİ VARDI"

Sovyet liderlerinden Brejnev'in 90 av tüfeği vardı. Brejnev'in eski Koruma Müdür Yardımcısı Vladimir Medvedev'in anlattığına göre, tüfekleri Brejnev'e arkadaşları armağan etti. Medvedev, "Brejnev mükemmel atış yapıyordu, tüfeğin ruhunu anlardı." dedi. Medvedev,"Brejnev yaban domuzu ve geyik avlama tutkunu idi. Her atıştan sonra mutlaka hayvanın ölüp ölmediğini kontrol ederdi. Eğer ölmediyse arka arkaya ateş etmekten zevk alırdı."

 

Etiketler :