Rus istihbaratı : Kafatası gerçek

Rus istihbaratı : Kafatası gerçek

Rusya iç istihbarat servisi FSB, Nazi lideri Adolf Hitler'in başkent Moskova'da muhafaza edilen kafatası parçasının gerçek olduğunu açıkladı.

Rusya iç istihbarat servisi FSB, Nazi lideri Adolf Hitler'in başkent Moskova'da muhafaza edilen kafatası parçasının gerçek olduğunu açıkladı.

FSB, ABD'de bu kafatası parçasının aslında bir kadına ait olduğu yönündeki araştırma sonuçlarının yayımlanmasının ardından yaptığı açıklamada, ''FSB arşivlerinde Hitler'in çene kemiği ve devlet arşivlerinde de Hitler'e ait kafatası parçası bulunmaktadır. 5 Mayıs 1945'te ele geçirilen bu kalıntıların dışında Hitler'in vücuduna ait başka parça mevcut değildir'' ifadesi kullanıldı.

İnterfaks'ın haberinde, FSB'nin arşiv müdürü Vassili Hristoforov'un, eylül ayında ABD'deki Connecticut Üniversitesi profesörlerinin kafatası parçasından alınan DNA örneklerinin bu parçanın 20 ila 40 yaşlarındaki bir kadına ait olduğunu gösterdiği yolundaki tezine karşılık olarak, ''Araştırmacılar FSB arşivlerine DNA örneği almak üzere müracaat etmemişlerdir. Diyelim ki aldılar, bunu neyle karşılaştıracaklar ki?'' şeklinde görüş belirttiği kaydedildi.

Haberde, Hristoforov'un ''Bu kalıntılar tektir, karşılaştırma yapacak benzerleri de yoktur. Bunlar, Hitler'in ölümüne dair bu türden tek kanıtlardır ve işte bu yüzden de bunlar FSB arşivlerinde muhafaza edilmektedir'' dediği aktarıldı.

Bu açıklama, Rusya Devlet Arşivleri Müdür Yardımcısı Vladimir Kozlov'un eylülde yaptığı açıklamayla çelişiyor. Kozlov, ''üzerinde kurşun deliği bulunan kafatası parçasının her zaman 'büyük olasılıkla' Hitler'e aitmiş gibi sunulduğu'' yönünde ifade kullanmıştı.



Kurşun delikli bu kafatası parçası, İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyet birliklerinin eline geçmesinden sonra, 55 yıl boyunca sır gibi saklanmasının ardından, 2000 yılında Moskova'da ortaya çıkarılmış ve bir kaç haftalığına sergilenmişti. Hitler'e ait olduğu belirtilen üniforma ile sağlık malzemelerinin bulunduğu çanta ve Hitler'e ait olduğu belirtilen diğer bazı şahsi eşya da sergilenmişti.

Etiketler :