Rus istihbaratı: Umarov'u bu kez öldürdük

Rus istihbaratı: Umarov'u bu kez öldürdük

Rusya, Çeçen direnişçi Doku Umarov'un bu yılın ilk çeyreğinde Kuzey Kafkasya'da yüzlerce militanla birlikte öldürüldüğünü açıkladı. Rusya, Umarov'un yüzlerce desteçisinin de gözaltına alındığını belirtti.

Rusya iç istihbarat örgütü Federal Güvenlik Servisi FSB Başkanı Aleksandr Bortnikov, "Kafkasya Emirliği" lideri Doku Umarov'un Kuzey Kafkasya'da askeri bir operasyon sonucu öldürüldüğünü söyledi. Bortnikov, Umarov'un ölümüyle ilgili ayrıntı ise vermedi.

İngilizce yayın yapan "Russia Today" televizyonunun internet sayfasında yer alan habere göre, Çeçen lider Doku Umarov'la birlikte yüzlerce militan öldürüldü. Umarov'un yüzlerce destekçisi de gözaltına alındı.

FSB Başkanı Aleksandr Bortnikov, Soçi Kış Olimpiyatları ve Paraolimpik Oyunlar sırasında, Rus gizli istihbaratının çok daha sert önlemler aldığını söyledi.

Rusya istihbarat örgütü FSB Başkanı Bortnikov, 2014'ün ilk çeyreğinde istihbarat örgütünün 33 anti terör operasyonu düzenlediğini, 13 örgüt lideri, 65 militanın öldürüldüğünü ve 240 militanında operasyonlarda gözaltına alındığını ifade etti.

Rusya ve dünya basınında Doku Umarov'un öldürüldüğünü dair defalarca haber çıkmış ancak bu haberler daha sonra doğru çıkmamıştı.

BİRÇOK SALDIRIDAN SORUMLUYDU

Rusya Çeçen lider Doku Umarov'u topraklarında düzenlenen birçok terör saldırısından sorumlu tutuyordu. Doku Umarov 2010’da 39 kişinin hayatını kaybettiği Moskova metrosu ve 2011’de 36 yaşamını yitirdiği Domodedovo Havalimanı’na yönelik terör saldırılarının sorumluluğunu üstlenmişti.

Çeçen lider Doku Umarov, Soçi Kış Olimpiyatları’na yönelik saldırı yapacakları tehdidinde de bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.