Rus uçakların aklını Koral mı aldı?

Rus uçakların aklını Koral mı aldı?

Sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesinin ardından Moskova'nın Suriye'ye S-400 füze sistemi yerleştirmesi, Ankara'yı da hava savunma sistemleri konusunda harekete geçirmişti. Milli gururumuz ASELSAN'ın ürettiği Hava Savunma Sistemi KORAL'ın Suriye sı

Tehdit oluşturan füze, uçak ve radar sistemlerini, sinyal karıştırma özelliği ile etkisiz hale getiren, Aselsan yapımı "KORAL" adlı yerli hava savunma sistemi, Suriye sınır hattına sevk edilerek aktif hale getirildi. 
 
Milli üretim olan KORAL Hava Savunma Sistemi, 100 kilometre menzili sahip. Araç üzerine entegre edilerek kullanılabilen mobil sistemde, iki farklı unsur bulunuyor. Bu unsurlardan ilkini Radar Elektronik Destek Sistemi (KORAL-ED), diğerini ise Radar Elektronik Taarruz Sistemi (KORAL ET) oluşturuyor. 

 
İZMİR'DE DEVREDEYDİ
 
Sistem, tehdit oluşturan füze, uçak ve radarların yön sistemlerini sinyal karıştırma özelliği ile etkisiz kılıyor. ASELSAN'ın ürettiği ve 2015 tarihinde TSK'nın envanterine giren KORAL ilk olarak Ege'deki ihlallere karşı İzmir'de devreye sokulmuştu.


HAVA KUVVETLERİ'NİN ETKİNLİĞİ ARTACAK
 
Koral Kara SOJ Sistemi'nde araçlar birbirinden 500 metre uzaklıkta fiber optik kablolar sayesinde irtibata geçebiliyorlar. Radar Elektronik Destek (KORAL ED) araçları düşman radar yayınlarını tespit ettikten sonra tüm bilgiyi  Radar Elektronik Taarruz (KORAL ET) Sistemine iletiyor. Sistemde hedef düşman radarlarını karıştırıyor veya köreltiyor.

KORAL ED aracı üzerinde iki anten ve operatörlerin görev yapacağı alan,nükleer, biyolojik ve kimyasal tehditlere karşı korumalı şelter yer alıyor. Büyük anten düşman radar yayınlarını tespit ederken, küçük anten düşman radarlarının konumunu hassas bir şekilde tespit ediyor.

KORAL ET aracı üzerinde sağda ve solda olmak üzere iki anten yer alıyor.  Sistem güncel elektronik taarruz tekniklerini kullanarak hedef düşman radarlarının etki alanlarını azaltıyor. Bunun yanında köreltme ve karıştırmagörevlerini yerine getirerek Kara ve Hava Kuvvetleri'nin harekat etkinliğini arttırıyor.

100 kilometrenin üzerinde menzile sahip olduğu belirtilen KORAL Sistemi'nin Ege kıyılarına konuşlandırılması planlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri KORAL Sistemi'yle birlikte düşman kara, deniz ve hava konuşlu radarların karıştırılması noktasında stratejik bir kabiliyete kavuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.