Ruşen Çakır’ın sözleri ortamı gerdi

Ruşen Çakır’ın sözleri ortamı gerdi

Sabah Gazetesi Ankara Muhabiri Hazal Ateş’i Ruşen Çakır’ın sözleri şaşırttı. “PKK Türkiye'den K.Irak'a çekiliyor” başlıklı haberin erken yapıldığını söyleyen Çakır'a Ateş'in cevabı gecikmedi.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Sabah Gazetesi Ankara Muhabiri Hazal Ateş’i Ruşen Çakır’ın sözleri şaşırttı. Sabah gazetesinde ‘PKK çekiliyor’ başlıklı habere imza atan Hazal Ateş, NTV ekranlarında Ruşen Çakır’ın sunduğu Yazı İşleri programına katıldı

ÇAKIR: ERKEN YAPILMIŞ BİR HABER

Programda haberi hangi kaynaklara dayandırdığını anlatırken Ruşen Çakır, konuşmasını böldü ve “‘Hazal anladım. Benim anladığım kadarıyla bu konuyu takip etmeye çalışan bir gazeteci olarak senin haber erken olmuş sanki.”  ifadesini kullandı. Çakır, ardından sözlerine şöyle devam etti:   “Bir yere gitmekte olan bir süreci sen öne almışsın doğrusu. Zamanla bende şahsen bu haberin doğruluğunun daha somut bir şekilde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ama yine de kesin bir şekilde konuşmamak gerekiyor. Programa katıldığın için çok teşekkür ederim. “

 ATEŞ: ERKEN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
Bu sözler üzerine Hazal Ateş, Çakır’ın düşüncesini katılmadığını belirterek şunları söyledi: “Ben erken olduğunu düşünmüyorum. Biz 30 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Daha önce 1999’da böyle bir süreç yaşandı. Başı şeyleri devletin kodları içinde isimlendirmek çok doğru değildir. Bir de ben telsizlerle yapılan anonsları da biliyorum. Bunun adını direk geri çekime olarak koymayabilirsiniz. Ama uyarılar başladı. İmralı’dan son 3-4 gün içinde iletilen bir mesajla bu süreç başladı. Bunun yarıntıları da bugün veya yarın ortaya çıkacaktır. PKK’da bunun farkında. En hızlı şekilde geri çekilme söz konusu olacaktır.”

PKK TÜRKİYE'DEN K.IRAK'A ÇEKİLİYOR
Hazal Ateş’in Sabah gazetesinde yar alan “PKK Türkiye'den K.Irak'a çekiliyor” başlıklı haberde şu bilgiler yer alıyordu: “PKK'nın, eylemsizlik sürecini uzatmasının ardından, militanlarını Türkiye'den çekmeyi planladığı bildirildi. Güvenli çekilişi sağlamak için BDP heyeti ani kararla Barzani ile görüşmeye Erbil'e gitti. PKK'nın, eylemsizlik kararını Haziran 2011'e kadar uzatmasının ardından kritik bir adım daha atılıyor. Türkiye'deki PKK militanlarının Irak'ın kuzeyine güvenli çekilişi planlanıyor. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın başkanlığındaki bir heyet de ani bir kararla ve bu gündemle dün Erbil'e gitti. Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel Tuğluk'un son İmralı görüşmesinin ayrıntılarını aktardığı BDP yöneticileri, dün Erbil'e geçti. Bu ziyaret son dakikaya kadar gizli tutuldu. Demirtaş, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'dan oluşan heyet dün sabah saatlerinde Şırnak'ın Silopi ilçesinden karayolu ile Kuzey Irak'a gitti. Demirtaş, bu iki günlük ziyaretin nedenini ise Erbil temsilciliğinin açılışı öncesi ön görüşme olarak açıklamakla yetindi.
 

Moralhaber.Net

Etiketler :