Rüştü (A) Millî takımı bıraktı

Rüştü (A) Millî takımı bıraktı

Beşiktaş'ın kalecisi Rüştü Rençber Milli Takımı bıraktığını açıkladı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Anafen Dershaneleri'nin düzenlediği programa katılan kaleci Rüştü Rençber, Milli Takım'ı bıraktığını söyledi. 14 yıldan beri Milli Takım'ın kalesini başarıyla koruyan Rüştü Reçber, "Ermenistan maçından sonra milli takımı bıraktım. Ama milli görevden hiçbir zaman kaçmam. Yarın, öbürgün derler ki ihtiyacımız var, gideriz. Ama bu aşamada bıraktım" şeklindeki kararını açıkladı.

Anafenli miniklerin sorularını cevaplayan Beşiktaşspor'un kalecisi Rüştü Rençber, küçükken örnek aldığı kalecininin Danimarkalı Peter Schmeichel olduğunu, şimdilerde ise en çok İspanya Milli Takımı'nın ve Real Madrid'in kalesini koruyan İlker Casillas'ı olduğunu ifade etti.

Kendisinin en çok üzüldüğü ve sevindiği maçlar hakkındaki bir soruyu da cevaplayan Rençber, "2002 yılında oynanan Türkiye-Brezilya maçında yenildiğimiz için çok üzülmüştüm, yine aynı sene Güney Kore ile oynadığımız maçta kazandığımız için çok sevinmiştim" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine ise; "Takip ettiğim birkaç tane değerli spor yazarı ve yorumcu var ama genelde Rıdvan abiyi beğenerek dinlerim" diyen Rençber, genelde TV'lerdeki maç yorumlarını izlemediğini aktardı.

Genç futbolseverlerin bir başka sorusu üzerine Türkiye'de gol krallığında ilk altıda yabancıların olmasını onların başarısına bağlayan Rüştü Rençber, "Son dönemlerde eskiye göre çok önemli santroforlar çıkaramıyoruz. Veya çıkıyor da şans verilmiyor. Ama bir Türk insanı olarak bir Türk futbolcusunun tabii ki başarılı olmasını, gol kralı olmasını isterim" dileğinde bulundu.

Türk Milli Takımı'nın başında Türk mü yabancı bir hocamı olmasını istediği sorulması üzerine de; Türk antrenörünün bulunmasından yana olduğunu belirten Kaleci Rüştü, "Dilerim Türk Milli Takımı'nın başına bir Türk antrenör gelir. Ama bu kararı yetkililer, Türkiye Futbol Federasyonu verir. Ama gönlüm bir Türk antrenörünün başımızda olmasından yana." dedi.

Kaleci Rüştü program sonunda dershanede başarılı olan öğrencilere plaketlerini taktim etti.

Etiketler :