Rüştü-Denizli arasında büyük tartışma

Rüştü-Denizli arasında büyük tartışma

43. dakikasında sakatlanarak yerini resmi maçı olmayan Korcan Çelikay'a bırakan Rüştü, Mustafa Denizli ile tartıştı.

Beşiktaş-Bursa maçı başladığında yağmurun, oyunun baş aktörü olduğu görüldü. Soğukla birlikte tribünleri sarsan yağış, ilk yarı bütün şiddetiyle kendini gösterince İnönü'de ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Futbolcular meşin yuvarlağı karşı kaleye taşımakta rakip oyunculardan daha çok su birikintilerine takılınca futbol kalitesi de sekteye uğradı. Ancak topu daha çok havadan oynamayı akıl eden Ertuğrul Sağlam'ın takımı 19'da Volkan Şen'in sağdan çizgiye inip yaptığı ortada Ozan İpek'in arka direkteki kafa golüyle (0-1) avantaj yakaladı. Saha avantajını kullanamayan Beşiktaş ilk yarı sadece Fink ve Nihat'ın sonuç getirmeyen uzaktan şutları dışında varlık gösteremedi. 35'te Sercan kendi aldığı topla Tello'yu da ekarte ederek hızla ceza sahasına girdi. Ancak Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerde kaldı. Hakem penaltı beklentisine devam kararıyla cevap verirken Bursa büyük bir fırsattan yararlanamadı.

Maskesiz çıktığı maçta burnunu korurken Rüştü'nün 43'te ayağından sakatlanıp oyundan çıkması Mustafa Denizli'nin canını da çok sıktı. Devre arasında yağmur kesilince, sular çekildi, futbol topuna özgürlük geldi. Yağmurdan çatı altına sığınan seyirci, yerine ve özüne döndü.

Ancak 46'da Sercan kısa bir şok yaşattı. Göbekten ceza sahasına sokulan genç yıldız Ferrari ve Sivok'u ince bilek hareketleriyle çalımlayıp Korcan'la karşı karşıya kaldı. Ancak pozisyonda zor olanı yapıp boş kale yerine topu auta attı. 56'da Ekrem'in ortasında Nihat'ın yerine giren Nobre defansın arkasına sarkıp skoru eşitledi: 1-1. 62'de İbrahim Toraman kendisini kurnazca Zapotocny'ye taktırarak çakma bir penaltı üretti. Bobo da 63'te bu "siftah penaltı" fırsatını tepmedi: 2-1. Oyunu Beşiktaş alanına yıkan Bursa 85'te Ergic'in şık golüyle skoru 2-2 yaptı. Saha kenarında ısrarla Zapotocny'yi ileri yollayan Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'tan aldığı "Kiralık" oyuncusundan 89'da anlamlı gol hediyesi aldı: 3-2. Sağlamlı Bursa, Denizlili Beşiktaş'ın hesaplarını bozarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

 

Rüştü, herkesle tartıştı

 

Beşiktaş'ın milli file bekçisi Rüştü Reçber, karşılaşmanın 43. dakikasında sakatlanarak yerini resmi maçı olmayan Korcan Çelikay'a bıraktı. Son 4 resmi maça kırık burunla çıkarak büyük fedakarlık yapan Rüştü'nün dün bir aut atışı sırasında adalesi attı.

Bu sırada tribünler tarafından ıslıklanan 36 yaşındaki kaleci, sahaya giren doktorun, "Devam edebilirsin" şeklindeki sözlerine, "Durumum kötü. Çıkmam gerekli. Benden iyi mi bileceksin?" diyerek çıkıştı.

Rüştü kenara gelince "2-3 dakika daha idare edemez miydin?" diyen hocasına da "Denedim olmadı. Tamamlayamadım" şeklinde sert bir karşılık verdi. Teknik direktör Mustafa Denizli maç sonrası milli futbolcu ile aralarında geçen tartışma hakkında, "Böyle tecrübeli bir kaleci 2-3 dakika daha geçirebilirdi. Sanırım doku zedelenmesi var. Böyle bir şey olsaydı değişiklik hakkımı daha iyi kullanabilirdim" şeklinde konuştu.

 

Ferrari en az 1 ay yok

 

Bursa maçında Fink'le çarpışıp hastaneye kaldırılan Ferrari'nin göz çukurunda kırık tespit edildi. Sağ gözünün üst ve alt kısımlarında yırtık tespit edilen İtalyan oyuncuya içeriden estetik dikiş atılırken; kırıkla ilgili müdahale, yoğun ödeme bağlı şişlik nedeniyle yapılamadı. Doktoru, kırığın görme kaybına neden olup olmadığına baktıktan sonra ameliyat için karar verebileceklerini, Ferrari'nin görme kaybı tehditi olmasa bile en az bir ay futbol oynayamayacağını belirtti.

 

Etiketler :