Rusya, Erzurum'daki tesisleri kiralamak istedi

Rusya, Erzurum'daki tesisleri kiralamak istedi

Kış olimpiyatlarına hazırlanan Rusya, Erzurum'daki tesisleri 2 yıllığına 'anahtar teslim' kiralamak istedi.

Rusya, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında Erzurum'a inşaa edilen tesislere talip oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, tesislerin anahtar teslim 2014 yılına kadar kiralanmak istendiğini, ancak kabul etmediklerini söyledi.

Kış Oyunları kapsamında yaklaşık 600 milyon TL yatırımla Erzurum'a inşa edilen onlarca spor tesisi komşu ülkelerin dikkatinden kaçmadı. 2014 Kış Olimpiyatları'na hazırlanan Rusya, spor tesislerine talip oldu. Tesisleri anahtar teslim kiralamak isteyen Rusya, bu talebini Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu aracılığıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne iletti. Talebi geri çevirdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'nin de kış olimpiyatlarına hazırlanacağını vurguladı.

Erzurum'a inşa edilen tesislerin sadece bir hafta sürecek Universiad etkinlikleri için yapılmadığını kaydeden Akgül, Türk sporcuların daha büyük kış olimpiyatları gibi etkinliklere Erzurum'daki tesislerde hazırlanacağını dile getirdi. Rusya'nın Türk sporcuların kullanmaması şartıyla tesisleri kiralamak istediğini anlatan Akgül, Rus sporcuların da belli saatlerde çalışmasına izin verebileceklerini dile getirdi. Akgül, "Kış oyunlarından sonra 'Anahtarları bize verin, 2014'e kadar kış olimpiyatlarına hazırlanalım' diyorlar. Bunu dikkate almadık, çünkü biz de çalışacağız. Şu ana kadar kış olimpiyatlarına sembolik katılmıştık, bundan sonra daha ciddiye alacağız. Hedefimiz çok ciddi sporcu potansiyeli ile olimpiyatlara katılmak. Kış sporlarıyla ilgili televizyon programlarında atlama kulelerinden kuğu gibi süzülen sporcular görüyorsuz. Bunlar içerisinde Türkiye'den sporcu yok. Bu kadar yatırımı yapmışken biz de sporcu yetiştireceğiz. Bu iki sene içerisinde çok iyi sporcular yetiştirebiliriz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :