Rusya Filistin'in bağımsızlığını tanıyor

Rusya Filistin'in bağımsızlığını tanıyor

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, tarihi Ortadoğu ziyaretine Batı Şeria'dan başladı. Ürdün'ün başkenti Amman'a inen Medvedev, kalabalık bir heyetle birlikte Alenbi köprüsünden geçerek Batı Şeria'ya ulaştı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, tarihi Ortadoğu ziyaretine Batı Şeria'dan başladı. Ürdün'ün başkenti Amman'a inen Medvedev, kalabalık bir heyetle birlikte Alenbi köprüsünden geçerek Batı Şeria'ya ulaştı. Burada Rusya ve Filistin bayrakları ile karşılanan Medvedev, Filistin lideri Mahmut Abbas'la ikili ve heyetler arası görüşmeler yaptı.

Rus basınına yansıyan bilgilere göre Batı Şeria Medvedev ve Abbas'ın posterleri ile süslenirken, ilkokul çocukları da Medvedev'e sevgi gösterisinde bulundu. Medvedev Rusya'nın Filistin devletinin bağımsızlığını tanıdığını açıkladı.

Filistin'in eski lideri Yaser Arafat'ın 1988'de bağımsız Filistin Devleti'ni ilan etmesinin ardından Sovyetler Birliği de tanımıştı. Ortak basın toplantısında Sovyetler Birliği'nin Filistin'in 1967 sınırları içinde bağımsız bir devlet olarak tanıdığını hatırlatan Rusya lideri, "Filistin'in bağımsızlığı yönünde karar aldık. Bugün de kararımız değişmedi... Doğu Kudüs'ün başkent olduğu yaşanabilir tek toprak üzerinde bağımsız Filistin devletinin kurulmasına yönelik çabaları destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

CİHAN

Etiketler :