Rusya gezisi öncesi sürpriz görüşme

Rusya gezisi öncesi sürpriz görüşme

Başbakan Erdoğan, Rusya'ya hareket etmeden önce sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Suriye'de yaşanan son gelişmeleri görüşmek üzere bugün Rusya'ya gidecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan, hareketinden önce sürpriz bir görüşme gerçekleştiriyor. Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüşüyor.

VIP GÖRÜŞME

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Rusya’ya gitmeden önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la Ankara Esenboğa Havalimanı’nda buluştu. Erdoğan, Fidan'la yaklaşık yarım saat görüştükten sonra Rusya'ya hareket etti.

KONU SURİYE KRİZİ

Başbakan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da eşlik ediyor. Erdoğan’ın bugünki Rusya çalışma ziyaretinin başlamasına saatler kala Kremlin konuyla ilgili açıklama yaptı. Kremlin, iki lider arasında ele alınacak konuların başında Suriye krizinin bulunduğunu açıkladı.

Kremlin Sarayı’ndan temaslarla ilgili yapılan resmi açıklamada, “Rusya ve Türkiye arasında ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası konular ve özellikle Suriye krizi de geniş bir şekilde ele alınacak. İki ülke lideri bu konuda (saat ayarı) şeklinde tanımlanabilecek teatide bulunacak” denildi.

RUS-TÜRK İLİŞKİLERİNİN BOYUTU

Rusya’nın resmi RIA haber ajansı ise Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin boyutunu gözler önüne sererek, “Rusya, Türkiye’nin birinci dış partneri. Türkiye ise Rusya’nın Avrupa’daki Almanya’dan sonra ikinci partneri. 2011 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 38,1 milyar dolara yükselmiştir. Geçen yıl 3,5 milyon Rus vatandaşı vizesiz Türkiye’yi ziyaret ederek tatil yapma imkanı bulmuştur. Türkiye’de Rus yatırımları da geçen yıl artış kaydederek 1,1 milyar dolara ulaşmıştır. Enerji projeleri arasında ise 20 milyar dolarlık Akkuyu nükleer santral projesini göstermek gerek” dedi.

15:00'DA AÇIKLAMA YAPACAKLAR

Tayyip Erdoğan’ın bugün öğle saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor. Suriye’nin yanı sıra ikili ilişkiler de bu toplantıda ele alınacak. İkili, TSİ 15.00 gibi basının önüne çıkarak bu buluşmayla ilgili açıklama yapacak.

HAKAN FİDAN DA RUSYA'YA GİDİYOR

Erdoğan ile Hakan Fidan ile yapılan sürpriz görüşme sonrası, Fidan'ın da Erdoğan'la birlikte Rusya'ya gideceği açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum