Rusya ile tarihi vize anlaşması

Rusya ile tarihi vize anlaşması

Rusya ile Türkiye arasında vize uygulaması karşılıklı olarak kaldırıldı. Rusya'ya yapılacak 30 günlük ziyaretlerde vize istenmeyecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte düzenlenen basın toplantısında, "Bu anlaşmanın kabulü için metinler hazırlandı ve en kısa zamanda yapılacak çalışmayla anlaşma yürürlüğe girecek" diyen Medvedev, anlaşmayı hazırlayan tüm taraflara teşekkür etti.

Bugün yapılan çalışmaların daha önce yapılmış kapsamlı çalışmaların bir devamı mahiyetinde olduğunu ifade eden Medvedev, Abdullah Gül'e Rus heyetine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Medvedev, iki ülke arasında vizenin kaldırılması yolundaki anlaşmanın "tarihi bir anlaşma" olduğunu belirterek, "Her şeyden önce milyonlarca insanın hayatını kolaylaştıracak bir anlaşmadır. Tabii ki bu konuda başka faydalar da var, ancak insani bağlantısı daha önemli. 30 günlük ziyaret yapan herkes için, bizim turistlerimiz için de geçerli olacaktır" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, kriz öncesi dönemde Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının 3 milyon olduğunu hatırlatarak, geçen yıl 2,5 milyon insanın Türkiye'ye geldiğini, şimdi çok sayıda insanın vize parası vermeden Türkiye'ye gelme imkanı bulacağını söyledi. AA

Etiketler :