Rusya'da Fethullah Gülen sancısı

Rusya'da Fethullah Gülen sancısı

Ülkenin en önde gelen gazetesi Fethullah Gülen hakkında öven bir makaleye yer verince uyarı aldı.

Moskova Savcılığı, Rusya'nın en büyük gazetelerinden İzvestiya'yı, Fethullah Gülen hakkında makale yayınlayarak "aşırılığı övdüğü" gerekçesiyle uyardı.

Rusya'da yasaklı bulunan Nurculuk ile Gülen arasında bağ kuran savcılık gazeteye dava açmaya hazırlanıyor.  

 

Küreselleşme karşıtları her ne kadar onları “Ilımlı İslâm” olarak tanımlıyorlar ve “alttan alta” İslâmiyet propagandası yapmakla suçluyorlarsa da asıl korkuları, Gülen ve Gurubu’nun “Barış” platformu çatısı altında dünya dinlerini çatıştırmadan, karşılıklı kabulle uzlaştırmaya çalışmalarıdır…
“Küresel Barış” ise canlandırılması istenilen “İki Kutuplu, Sürekli Soğuk Savaş” konseptini dirilemeden yok etmektir…
Despotizm (ABD ayağı; Cumhuriyetçiler, Avrupa ayakları; Putin, Sarkozy ve Berlusconi); silah üreticilerinin tükenişini, buna karşılık finans, ilâç ve bilişim sektörünün dünyaya hâkimiyetini kabul edememektedir…
Rusya; “İki Kutuplu” dünyadan yanadır çünkü halen, üretip satabileceği ve uluslar arası çapta rekabet edebileceği tek ürünü “SİLÂH”tır…
Enerji kaynaklarının çeşitliliği ve bölge ülkelerinin de üretim – satışta güçlenmesi; Rusya’yı küreselleşme ve küreselleşmecilerle kavgaya sürüklemektedir…
 Böyle bir yapılanma "Küresel Barış"a tahammül gösteremiyor...
Adnan Berk Okan



Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya'nın en köklü ve en önde gelen gazetelerinden biri olan İzvestiya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2009 Şubat ayında Rusya'ya yaptığı ziyaret sırasında Zaman gazetesiyle ortak bir Rusça ek çıkardı.

Kommersant'a göre, Rusya yasalarına göre, "medyanın Rusya'da mahkeme kararıyla yasaklanan örgütlerden övgüyle söz etmesi" yasak.

YASAKLI LİDER UYARISI

Ekte Rusya Meclisi Duma Milletvekili Sergey Markov'un "Yeni Dünyada Yeni Rusya ve Yeni Türkiye" başlıklı bir makalesi yayınlandı. Moskova Savcılığı makalede, "Rusya'da yasaklanan Nurcu faaliyetlerin ve liderlerinin övülerek suç işlendiği" sonucuna vardı.

GAZETE YASAKLI "NURCULAR" İSMİNİ KULLANMADI

Kommersant'a göre makale, Cumhurbaşkanı Gül'ün Moskova ziyaretine denk getirildi. İddiaya göre Markov, "Nurcular'ın lideri Fethullah Gülen'den" bahsettiği halde doğrudan Rusya'da faaliyetleri yasak olan "Nurcular" ismini kullanmadı.

YAZIDA NE VARDI?

Kommersant'a göre Markov, savcılığın uyarısına hedef olan yazıda, "Ilımlı İslami eğilimler Türkiye'de her geçen gün yaygınlaşıyor. İlkesel olarak politikadan uzak duran Fethullah Gülen ve arkadaşları, ılımlı İslam'ın ideolojik temellerini geliştiriyor. Bu deneyim, Batı kurumlarıyla ulusal kimliğini birleştirmenin yollarını arayan Rusya için de faydalıdır" ifadesini kullanmıştı.

Etiketler :