Rusya'dan ilginç Ladin iddiası

Rusya'dan ilginç Ladin iddiası

Rusya'nın önde gelen siyaset uzmanlarından Vladimir Yevseyev, ABD yönetiminin Usame Bin Ladin'i yargı karşısında konuşmasını önlemek için öldürdüğünü söyledi.

Rusya Bilimler Akademisi üyesi, Toplum ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Vladimir Yevseyev, ABD birliklerinin Usame Bin Ladin'i öldürmesi olayının çok da abartılacak bir zafer olmadığını belirterek, Bin Ladin'e yapılan saldırıyla uluslararası normların ABD tarafından bir daha çiğnendiğini ifade etti. ABD uçaklarının bağımsız bir ülkenin sınırlarını ihlal ederek ve direk ABD ile hiçbir ilgisi bulunmayan kişileri katlettiğine dikkat çeken ünlü Yevseyev, "Bildiğim kadarıyla Usame Bin Ladin, son zamanlar şahsi güvenliği için çalışmalar yapıyordu.

El Kaide örgütünü ise başka kişiler yönetiyordu. Bu durumda Bin Ladin'i öldürmek için bir gerekçe de bulunmuyordu. Onu yakalayıp yargılamak daha iyi olmaz mıydı? Ama ABD onu öldürmeyi tercih etti. Bu durumda şöyle bir soru akla geliyor. ABD yönetimi neden Bin Ladin'in yargılanmasını istemedi? Çünkü Bin Ladin yargılanırsa El Kaide'nin ABD yardımlarıyla nasıl kurulduğunu ve kendisinin bu konuma ABD tarafından nasıl getirildiğini anlatabilirdi" dedi.

Libya'daki son olaylara da dikkat çeken Yevseyev, "Muammer Kaddafi'nin oğlunu ve torunlarını öldürdüler. Bu ülkede yönetime karşı savaşan muhalefet tarafında El Kaide taraftarlarının bulunduğunu görüyoruz. Bu durumda ABD'nin yeni bir El Kaide'yi Libya'da iktidara getirmeye çalıştığını söyleyebiliriz" dedi.

Rusya'nın terörizmle savaş halinde olduğuna da dikkat çeken Rus uzman, "Terör örgütlerinin liderleri öldürüldüğünde yeni terör saldırılarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Rusya'da Bin Laden anlamına gelen Şamil Bassayev kaç yıl önce öldürülmesine rağmen hala ülkemizde terör saldırıları devam ediyor. Usame Bin Ladin de Rusya'ya yakın bir coğrafya'da öldürüldü. Bu örgütün üyeleri Kafkaslarda da bulunuyor.

Dolayısıyla Rusya'nın bu son gelişmeler karşısında daha dikkatli olması ve terörle mücadelede liderleri öldürme yolunu değil halkın sosyal ekonomik sorunlarına çözüm bularak terörün kaynaklarını kurutma yolunu seçmesi gerekiyor" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum