Rusya'nın adımı Gürcistan'ı korkuttu

Rusya'nın adımı Gürcistan'ı korkuttu

Rusya'nın satın aldığı yeni savaş gemileri Gürcistan'ı korkuttu. Ülke Rusya'ya karşı NATO'ya üyelik istiyor.

Gürcistan'ın yeniden bütünleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Temur Yakobaşvili, Gürcistan'ın, Fransa ile Rusya arasında ''Mistral'' ile ilgili olarak yapılan alış veriş sürecine karışamadığını ancak, bu alış verişten tedirgin olduklarını belirtti.

Yakobaşvili, Mistral gibi savaş silahlarının elde edilmesi konusunda Rusya ile yarışamayacaklarını, bu nedenle de Gürcistan'ın, güvenliği için NATO'ya üye olması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze de, bu konudaki endişelerini Fransa'ya ilettiklerini söyledi.

Öte yandan, Gürcistan Parlamentosunun bugünkü oturumunda, ''Mistral'in'' satışıyla ilgili konuyu elen alan Gürcü milletvekilleri, Fransa'nın bu kararından duydukları kaygıyı dile getirdi.

Oturumda konuşan Parlamento Başkan Yardımcısı Paata Davitaya, Fransa'nın konuya ilişkin kararını öfkeyle karşıladığını belirterek, NATO üyesi olan Fransa'nın, böylece Rusya'ya yeşil ışık yakmış olacağını ve Gürcistan'a karşı dış tehlikenin artmış olacağını söyledi.

Fransa'nın Savunma Sanayisi Geliştirme Ajansı (DGA) Başkanı Jacques de Lajugie, hükümetin, Rusya'ya ileri teknolojiyle üretilmiş "Mistral" tipi bir savaş gemisi satmayı kabul ettiğini, Moskova'nın bu gemiden üç adet daha satın alma talebini ise gözden geçirdiğini söylemişti.
 

Etiketler :