Rusya'nın yeni kabusu şarbon salgını!

Rusya'nın yeni kabusu şarbon salgını!

7 kişi hastaneye kaldırıldı, 1 kişi öldü!

Rusya'nın Sibirya bölgesinde dana şarbon salgını sonucunda bir çoban hayatını kaybederken, tehlikeli virüsün 7 kişiye bulaştığı kaydedildi. Hasta olan bir inekten virüsü kapan çoban Aleksey Levin'in bir hafta gecikmeli olarak hastaneye başvurması sebebi ile kurtarılamadığı belirtildi.

Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan sağlık yetkilileri, ikisi çocuk olmak üzere 7 kişinin hastaneye kaldırıldığını doğruladı. Virüs bulaşanlar arasında çobanın 11 yaşındaki oğlu Viktor ve 37 yaşındaki eşi Svetlana da bulunuyor.

Altay'ın Drujba kasabasında tespit edilen şarbon salgını nedeniyle bölge karantinaya alındı. Hastalar acilen hastaneye kaldırılırken, Biyski kent hastanesi yetkilileri, gerekli önlemlerin alındığını, hastaların hayati tehlikesinin olmadığını açıkladı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı kasabada olağanüstü hal ilan ederken, binden fazla evcil hayvana aşı yapıldığı gelen bilgiler arasında. Hastalığa karşı önlem mücadeleleri bağlamında toplam 750 kişinin yaşadığı Drujba kasabasında tüm vatandaşların sağlık kontrolünden geçirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.