Rütbeye Göre Koğuş Düzenlemesi

Rütbeye Göre Koğuş Düzenlemesi

Balyoz’da tutuklanan 28 emekli subaya Silivri’de rütbe düzenlemesi yapıldı.

Balyoz Darbe Planı Davası’nın son duruşmasında tutuklanan 28 emekli subaya, Silivri Cezaevi’nde ‘Rütbelerine göre koğuş’ düzenlemesi yapıldığı öğrenildi. Davanın bir numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın yer sorunu nedeniyle şu anda tek kişilik koğuşa alındığı öğrenildi. Diğer sanıklar ise rütbelerine göre koğuşlara yerleştirildi.

BLOKLARI DA DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Şu anda Silivri Cezaevi Kampüsü 4 ve 5 numaralı bloklarda tutulan Balyoz Darbe Planı Davası sanıkları için 1 ve 2 numaralı blokların hazırlandığı, ilerleyen süreçte Balyoz sanıklarının bu bölümlere aktarılabilecekleri öğrenildi. Tutuklama ve yakalama kararı alınan emekli subaylar için Silivri’de şu şekilde koğuş düzeni yapıldığı öğrenildi:

DOĞAN’A TEK KİŞİLİK KOĞUŞ

Balyoz darbe Planı Davası’nın 1 numaralı sanığı, Balyoz Planı’nın hazırlandığı dönemin 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, cezaevinde de tek başına kalıyor.

2 KUVVET KOMUTANI BİR YERDE

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek ve eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık ile halen GATA’da tedavi gören eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun için aynı koğuş hazırlandı.

Balyoz kapsamInda İkİ tutuklama daha

Balyoz Darbe Planı davası sanıklarından emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy ile emekli Albay Hakan Sargın da tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi. Emekli Tümgeneral Durusoy’un, 11 Şubattaki Balyoz davasının 13. duruşmasına katıldığı ve öğleden sonra rahatsızlandığı için Haydarpaşa GATA’ya muayene olmaya gittiği belirtildi. Hastanede yatırılarak tedavi görmesine karar verildiği ve dün sabah taburcu olduktan sonra avukatıyla beraber Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine geldiği kaydedilen Durusoy hakkında, öğleden sonra duruşmada olmadığı için tutuklama kararı çıkarılmıştı. Emekli Albay Sargın da 11 Şubattaki duruşmaya katılmış ancak öğleden sonra duruşmadan ayrılmıştı.

KORG. KOĞUŞU

Emekli Korgeneraller Doğan Temel, M. Yavuz Yalçın ve Engin Alan ile emekli Koramiraller A. Feyyaz Öğütçü ve Lütfü Sancar.

TÜMG. KOĞUŞU

Emekli Tümgeneraller Hayri Güner, Behzat Balta, Tuncay Çakan, Taner Balkış, Recep Rıfkı Durusoy ve Nuri Ali Karababa ile emekli Tümamiraller Ali Deniz Kutlu, Özer Karabulut ve M. Aydın Gürül.

TUĞG. KOĞUŞU

Emekli Tuğgenaraller F. Oktay Memioğlu, İzzet Ocak, M. Kemal Tutkun, Süha Tanyeri, Halil Kalkanlı ve M. Kaya Varol ile emekli Tuğamiraller Engin Baykal ve Hasan Hoşgit

ALBAYLAR KOĞUŞU

Emekli Albaylar Ümit Özcan, Erdal Akyazan, H. Basri Aslan, Bülent Tunçay, Mustafa Çalış, Mümtaz Can, A. İhsan Çuhadaroğlu, Yusuf Ziya Toker, Emin Küçükkılıç, M. Fikri Karadağ, Fuat Pakdil, Suat Aytın, Kubilay Aktaş, Hamdi Poyraz veğ Mehmet Ulutaş

Star

Etiketler :