Saadet, 17 Temmuz'da kongre yapacak

Saadet, 17 Temmuz'da kongre yapacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Genel İdare Kurulu Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Saadet Partisi’nin Olağan Kongresi’nin 17 Temmuz’da yapılmasının planlandığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, GİK Toplantısı öncesi konuştu. Kamalak, konuşmasında Saadet Partisi’nin Olağan Kongresi’nin tarihini de açıkladı. Partinin Yüksek İstişare Kurulu ve Başkanlık Divanı’nda kararlaştırdıkları tarihin GİK’de değerlendirileceğini söyleyen Kamalak, kongrenin 17 Temmuz günü yapılmasının planlandığını açıkladı.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Toplantısı parti genel merkezinde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında yaptığı konuşmada ele alınacak konular hakkında bilgi veren Genel Başkan Mustafa Kamalak, “Siyasi Partiler Kanunu’na göre Haziran ayında parti kesin hesabının Anayasa Mahkemesi’ne sunulması zorunludur. Biz de bugün bunu görüşüp karara bağlayacağız” dedi.

GİK’te ele alınacak ikinci önemli konunun ise Olağan Kongre olduğunu söyleyen Kamalak, “Büyük Kongrenin yapılacağı günün tespit edilmesi ve ayrıntılı olarak müzakere edilmesi ele alınacak. Son olarak da seçim sonuçlarının GİK tarafından değerlendirilmesi yapılacak.” dedi.

Konuşmasında 12 Haziran seçimlerinin değerlendirmesini de yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçimlere 15 siyasi partinin girdiğini hatırlattı. Kamalak, “Bunlardan üçü mecliste temsil edilenlerdi. Anayasa’nın 10’uncu maddesine göre devlet her alanda eşitlik kuralına uymak mecburiyetindedir. Ne yazık ki bu seçimlerde başta devletin TRT’si olmak üzere hiçbir müessesesi eşitlik ilkesine uymadı. Sanki seçimlere 3 parti giriyormuş gibi kamuoyu yönlendirildi. Haksız bir uygulama oldu. Yönlendirmenin amacına uygun da sonuç elde edildi. Toplantımızda bu konular enine boyuna değerlendirilecektir” diye konuştu.

Basın mensuplarının kongre tarihine ilişkin bir sorusu üzerine de Kamalak, “Yüksek İstişare Kurulumuz ayın 17’si itibariyle yapılmasını uygun gördü. Biz bu konuyu da müzakere edeceğiz. Dün Başkanlık Divanı’nda da görüştük. Muhtemelen ayın 17’sidir. Kongremiz Temmuz ayı içerisinde inşallah gerçekleştirilecektir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.